Bistro Boshuis start volzet na lockdown maar blijft voorzichtig

Zaakvoerder Bernard Van Belle bedient de familie Mouton in zijn restaurant Bistro Boshuis. © PH
Redactie KW

Op maandag 8 juni, de dag dat de restaurants en cafés weer open mochten na de coronacrisis, was het voor de meeste horecazaken nog wat bang afwachten. Bistro Boshuis in Hertsberge was de eerste dag alvast bijna volzet.

Veel vaste klanten wilden al meteen genieten van wat ze zolang gemist hebben: sfeer, gezelligheid en een culinair hoogstandje. De nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen en in plaats van op een menukaart zijn de gerechten af te lezen op schrijfborden die naar de tafel gebracht worden.

“Toch is het nog een beetje koffiedik kijken”, vertelt zaakvoerder Bernard Van Belle: “De agenda voor deze week is al goed gevuld, maar wat volgende week zal brengen, is onvoorspelbaar. Ook in andere sectoren hebben ze dat meegemaakt. Er zijn schoonheidssalons die de eerste week afgeladen vol zaten, maar daarna een serieuze terugval kregen of zelfs weer moesten sluiten. Het moet rendabel blijven. Ons restaurant was gesloten sinds 13 maart en het is natuurlijk aangenaam om te zien dat de klanten weer de weg naar Bistro Boshuis vinden. We hopen dat alles zo vlug mogelijk weer normaal wordt.”

Andere Oostkampse restaurants wachten nog af om te heropenen. Het is dus altijd goed om vooraf de website van de zaak te bekijken en te reserveren. (PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.