Bistro Belle de Jour wint horecabattle van Horeca Middenkust

De winst was voor Belle de Jour. © Arthur Van Belleghem
Redactie KW

Na een zonovergoten vierde editie van de horecabattle vorig jaar achtte het bestuur van Horeca Middenkust het de hoogste tijd voor wat vernieuwing. Niet alleen de nagelnieuwe arena moest de habitués van de wijs brengen, ook het klimaat zorgde in de vijfde jaargang van de horecabattlevoor extra spanning.

Inmiddels is het geen geheim meer dat de crème de la crème van Horeca Middenkust zich elkaar jaar op de derde maandag van september verenigt voor een heroïsche strijd om de titel van ‘Horecateam van het jaar’. Titelverdediger Bistro Mathilda was opnieuw op de afspraak, maar vijftien andere teams waren erop gebrand om hen het vuur aan de schenen te leggen.

Opnieuw stonden een hotel-, restaurant- en een caféproef op de deelnemers te wachten. “Elke proef bestond zoals steeds uit meerdere onderdelen. Winnen doe je niet alleen op tijd, maar ook en vooral op kennis en skills. Omdat de afstanden tussen de verschillende opdrachten dit jaar wat groter waren, werd de voetenwagen aan de kant geschoven en vervangen door het kustrijwiel bij uitstek: de gocart. Extra obstakel? Het parcours lag er maar gladjes bij dit jaar. Aan de Belgische Middenkust wordt immers niet alleen onder een stralende zon gewerkt. Ook in deze minder zomerse omstandigheden moeten de deelnemers zich van hun beste kant kunnen laten zien”, aldus de organisatie.

Plateaukoers oordeelt over winst of verlies

Zoals steeds werd alles na een middagje strijden beslist tijdens de plateaukoers. Dit jaar kwam het in de plateaukoers immers niet alleen aan op snelheid, maar ook op een blind vertrouwen op je teamgenoot. “Geblinddoekt en gewapend met een volle plateau stormden de deelnemers aan de arm van hun teamgenoot met een interval van vijf seconden uit de startblokken. Zij die met volle plateaus aan de eindmeet toekwamen, maakten allen nog een grote kans op de eindoverwinning”, klinkt het.

Het was burgemeester Bart Tommelein die de hoofdprijs uiteindelijk in handen mocht geven van Bistro Belle de Jour. Ook Histoires D’O, Polé Polé en Bistro Mathilda mochten mee het podium op. Uiteraard leverden ook de overige dertien teams een bewonderenswaardige prestatie en dus mocht iedereen nadien aanschuiven voor een heerlijke barbecue.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier