Bistro Balou in Kortemark wordt frituur/eethuis

Redactie KW

Nu de horeca al maanden dicht is, moet je het maar doen: je vierde zaak openen en dat pal op de Kortemarkse markt. Alexander Bertem (24) en Brecht Deceuninck (28) toveren de voormalige bistro Balou om tot een frituur, en willen er ook een simpele brasseriekaart aanbieden. Maar eerst moeten de versoepelingen er komen.

“Naast brasserie ’t Haantje – op een paar 100 meter van onze gloednieuwe frituur – runnen we ook nog een horecazaak in Diksmuide en Roeselare”, vertelt Brecht. “We zijn op vlak van ondernemen nogal ambitieus en we vonden dat er zeker plaats was voor een frituur in het Kortemarkse centrum.”

“Doordat onze andere zaken al maanden dicht zijn en we geen vooruitzichten hebben of krijgen, gingen we op zoek naar werk, bezighouding, hoe je het ook wil noemen. We waren bereid om in loondienst te gaan werken, maar boekhoudkundig gezien was dit geen goeie oplossing, aangezien we dan heel wat premies zouden verliezen voor onze drie panden en die kosten in tijden van sluiting handenvol geld. Aangezien afhalen mag en frituren openblijven, zagen we letterlijk het gat in de markt.”

“Met het verdwijnen van de vroegere bistro in het pand, was er een concurrent minder in de onmiddellijke omgeving. We willen meer dan een frituur zijn, want eens de horeca de deuren weer mag openen, willen we ook een simpele brasseriekaart op tafel zetten. Hoe dan ook serveren we iets heel anders, want we willen niet in het vaarwater zitten van onze andere zaak, iets verderop.”

Zeven op zeven

“We hopen op een volledige opening in april, maar hoorden ook al geruchten over openen in juni of september. Dat klinkt heel deprimerend, laat ons hopen dat het sneller kan. Gezondheid komt natuurlijk op de eerste plaats, maar toch, plezant is anders. We hebben de laatste maanden al genoeg met onze vingers zitten draaien.”

“Zolang er geen heropening is, zal onze frituur zeven dagen op zeven open zijn. We starten op maandag 8 februari. Onze verse frietjes zullen toch wel een van onze toppers zijn. We stampen die immers ter plaatse door”, geeft Brecht nog mee. (JDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.