Bissegemnaren verkopen snoepjes voor dorpsgenoten die hun camping vernield zagen door noodweer

Olaf Verhaeghe

Vier Bissegemnaren organiseren een snoepjesverkoop en openden een rekeningnummer voor Henk Soete en Daisy D’Haene. Het koppel, oorspronkelijk uit Bissegem afkomstig, begon vier maanden geleden een camping in Barvaux bij Durbuy maar zag die door de zondvloed van vorige week helemaal vernield worden. De schade loopt torenhoog op en de kans dat de verzekering enige kosten dekt, is klein.

Amper vier maanden zijn ze open, maar het noodweer van vorige week spoelde hun droom al voor een groot deel weg. Henk Soete en Daisy D’haene, oorspronkelijk uit Bissegem afkomstig, ruilden begin dit jaar Harelbeke voor Camping aux Frènes in Barvaux bij Durbuy. De kersverse uitbaters van de camping, waar ook veel mensen uit Bissegem en Harelbeke vaak logeren, zagen woensdag en donderdag hoe het water uit de Ourthe alles overstroomde.

“Negentig procent van de verhuurde caravans zijn ondergelopen, een deel werd zelfs volledig meegesleurd door de stroming”, maakte Henk intussen de balans op. “We hebben er een beetje verder zelfs eentje in een boom teruggevonden. De sanitaire blokken, de tentenweide, de verdeelkasten van elektriciteit… Overal is er waterschade. En onze verzekering bij KBC? Die betaalt niets, omdat we in een risicogebied zitten. Ook de benedenverdieping van ons eigen huis is vernield, samen met al ons meubilair en gloednieuwe apparaten”

De schade is groot, ook voor de vele kampeerders die van vandaag konden terugkeren om te zien wat er nog overblijft van hun bezittingen.
De schade is groot, ook voor de vele kampeerders die van vandaag konden terugkeren om te zien wat er nog overblijft van hun bezittingen. © Henk Soete

Vier Bissegemnaren – Els Deleu (50), Frieda Dujardyn (64) en Olivier Soenen (42) en Virginie Vanassche (39) van eethuis ‘t Verschil – willen met een inzamelingsactie en snoepjesverkoop hun vrienden een hart onder de riem steken. “Als nieuwe campinguitbaters aan de start van hun eerste zomerseizoen door zo’n ramp getroffen worden, is niet te overzien”, zeggen ze. “De beelden kwamen heel hard binnen, verschrikkelijk om te zien. Henk en Daisy zijn zulke lieve mensen, een koppel met een hart van goud. Zij verdienen alle hulp.”

De zakjes met marshmallow worden in ‘t Verschil verkocht, maar het is ook de bedoeling om in andere Bissegemse handelszaken standjes te maken. Een zakje kost vier euro, de opbrengst gaat integraal naar het campingkoppel in Barvaux. “Wie geen snoep lust, kan ook vrijblijvend een gift doen”, aldus het viertal nog. “We hebben een rekeningnummer geopend om geld in te zamelen. Mocht elke Bissegemnaar 1 euro storten, zitten we al snel aan een kleine 15.000 euro. Je helpt er trouwens niet enkel de campinguitbaters zelf mee, maar ook alle mensen uit de streek die hun vakantieverblijf op de camping verloren zagen gaan door het water.”

Bestellen kan via hulpaandaisyenhenk@gmail.com. Financiële giften kunnen gestort worden op BE07 3631 1274 5766.

De camping ‘Camping aux Frênes’ in de streek van Durbuy is zwaar getroffen door het noodweer van de afgelopen dagen.
De camping ‘Camping aux Frênes’ in de streek van Durbuy is zwaar getroffen door het noodweer van de afgelopen dagen. © Henk Soete

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten