Bissegemnaar Brecht Goerlandt leidt Kortrijks vaccinatiecentrum in goede banen

© AN
© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Brecht Goerlandt werd zopas aangesteld als HR-manager van VAXPO, het vaccinatiecentrum in Kortrijk Xpo. De 34-jarige Bissegemnaar is verantwoordelijk voor de planning en de aansturing van personeel en vrijwilligers. Wie intekende als kandidaat-vrijwilliger mag vanaf volgende week concrete info verwachten over hoe en wanneer hij/zij kan helpen.

Als nationaal coördinator van KSA Nationaal vzw heeft Brecht Goerlandt misschien niet meteen het profiel van de klassieke HR-manager, toch werd hij gekozen uit meer dan 40 kandidaten. “Zijn hands-on mentaliteit en pro-actieve aanpak gaven de doorslag”, klinkt het bij de stad.

In zijn vorige functie was Brecht onder meer eindverantwoordelijke voor grote evenementen en crisissituaties. Afgelopen zomer maakte hij nog deel uit van de kerngroep ‘Jeugdwerkzomer in tijden van Corona’ samen met oa. minister Dalle en viroloog Marc Van Ranst.

Hilde Verschaeve

Brecht versterkt vanaf volgende week het team dat volop aan de opbouw van het vaccinatieteam werkt. Over de drie gemeenten en de eerstelijnszone werden zes werkgroepen opgericht onder algemeen coördinator Hilde Verschaeve. Hilde heeft de voorbije jaren binnen Stad Kortrijk al heel wat projecten in goede banen geleid. Zo was ze vorig jaar één van de drijvende krachten achter de logistieke coördinatie van De Warmste Week en werkt ze ook altijd mee aan de uitwerking van de Kortrijkse Sinksenfeesten.

De komende weken zullen nog meer medewerkers worden aangesteld, onder andere een populatiemanager voor de eerstelijnszone, maar met Hilde en Brecht heeft het team achter VAXPO nu reeds twee belangrijke trekkers om samen met de werkgroepen weer een versnelling hoger schakelen en om de concrete planning voor het inzetten van personeel en vrijwilligers uit te werken. Op piekmomenten zullen ruim 50 mensen per shift aan het werk zijn.

“Vanuit de drie gemeenten en de eerstelijnszone hebben we het volle vertrouwen in Hilde en Brecht en in de ganse ploeg die reeds aan de slag is. We hebben gekozen voor medewerkers die al heel wat ervaring hebben met grote projecten”, zegt Alain Top, burgemeester van Harelbeke.

Vrijwilligers krijgen volgende week nieuws

VAXPO is op dit moment in volle opbouw en logistiek wordt alles in gereedheid gebracht voor een vlotte vaccinatiecampagne. Tegen 1 februari is alles klaar voor een zogenaamde dry-run . Half februari start de testfase, nog zonder vrijwilligers, en vanaf 1 maart starten de vaccinaties voor de inwoners, te beginnen met 65-plussers en risicopatiënten.

Wie zich registreerde als kandidaat-vrijwilliger wordt vanaf volgende week gecontacteerd met concrete info over hoe en wanneer hij/zij kan helpen.

De effectieve start van vaccinaties is afhankelijk van de levering van de vaccins, maar de eerste vrijwilligers zullen vanaf maart ingezet worden. Vrijwilligers kunnen rekenen op een goede verzekering. Voor chauffeurs betekent dit bv. een omniumverzekering. Er is gratis parking en catering voorzien.

Al 1.066 kandidaten

Er zijn al 1.066 kandidaat-vrijwilligers geregistreerd. Een derde zijn medische profielen zoals artsen, verplegers en apothekers. Twee derde is niet-medisch en kan instaan voor administratie en logistiek. “De bereidheid om te helpen is erg groot, maar toch kunnen we alle extra krachten gebruiken. Zeker voor de zomermaanden juli en augustus is nog extra hulp nodig.”

Aarzel niet om je kandidaat te stellen. Dit kan blijvend, ook nadat het vaccinatiecentrum is opgestart. Aanmelden kan via www.kortrijk.be/vaccineren, www.harelbeke.be/vaccineren, www.kuurne.be/vaccineren of www.elzregiokortrijk.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.