Bissegem op zoek naar nieuwe burgemeester

Marnix Vroman, Rik D'haene, en kandidaat-burgemeesters Bart Catteeuw en Stephen Bonte. Ervoor staan Linda Robensyn, Frieda Dujardyn, Heidi Coussens en Philippe Verschaete. Vooraan staat Anseric Soete, de laatste burgemeester van Bissegem en zit Freddy D'hondt. © EDB
Redactie KW

Van vrijdag 22 tot maandag 25 september vindt de jaarlijkse kermis in Bissegem plaats. De organisatoren pakken opnieuw uit met een burgemeesterverkiezing.

De succesformule van de fakkeltocht die al enkele jaren plaatsvindt bij de start van de kermis blijft behouden. Afspraak hiervoor is de vrijdag om 19.30 uur op Bissegemplaats. Zowel volwassenen en kinderen genieten jaarlijks van de wandeling met fakkels en fluo-accessoires, waar de organisatoren zelf voor zorgen. Er is een tussenstop met een drankje en bij aankomst is er voor alle kindjes die meestapten een hapje.

Traditie

Er wordt dit jaar ook aan de tradities van vroeger gedacht. Er is om 17 uur een misviering met Die Lustigen Freunde met aansluitend een receptie in de kerk. Tijdens de kermis houdt de plaatselijke schuttersclub de jaarlijkse koningsschieting. Wat jaren georganiseerd werd, maar ondertussen enkele jaren niet meer gebeurde, is de burgemeesterverkiezing. De laatste burgemeester was Anseric Soete die deelnam namens de KSA. Dat was in 2012.

Dit jaar zijn er weer verschillende kandidaten, onder wie vijf mensen van KSA Vikingers Bissegem. “We willen dat de burgemeester weer uit de KSA komt”, luidt het bij Bart Catteeuw en Stephen Bonte, de kandidaten die aanwezig waren op de voorstelling van het programma. Die burgemeesterverkiezing vindt zaterdag vanaf 19 uur plaats op Bissegemplaats. De kandidaten, die zich moeten kleden als een vlasboer, moeten verschillende theoretische en praktische proeven vervullen. Na het optreden van de Thierry’s zal de uitslag bekend gemaakt worden.

Ook de rommelmarkt is een publiekstrekker en blijft behouden. Heidi Coussens – dochter van Bertrand – blijft de taak van haar overleden vader voor deze organisatie verder zetten, samen met Freddy D’hondt. Voor de rommelmarkt hoef je niet vooraf te reserveren. “De standhouders mogen aankomen vanaf 4 uur ‘s morgens.”

Rommelmarkt

Inwoners van de straten waar de rommelmarkt plaatsvindt in de Driekerkenwijk kunnen tot 6 uur ‘s morgens een plaats voor hun huis reserveren. “Nadien worden deze plaatsen ingenomen”, luidt het. Voor een standplaats betalen niet-Bissegemnaren 2,5 euro en Bissegemnaren kunnen er gratis staan. Na het kermisconcert van Crescendo in de namiddag is er een feestworp in het centrum. Zoals elk jaar organiseert voetbalclub KRC Bissegem op zondag een mosselsouper en op maandag een hutsepotavond in ‘t Koningshof. Op maandag zijn alle parochianen welkom op de schieting op de staande wip in de club op de Rietput. (EDB)

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier