Bissegem krijgt uniek hondenhotel

Redactie KW

Het hotel in het Waterhoennest opent volgende week de deuren.

Het hondenhotel is een initiatief van Steven Cottegnie en zijn echtgenote Aisha, die in 2012 het eerste dierencrematorium in de streek openden. “Toen we de site in 2011 kochten, speelden we al met het idee om er een dienstverleningscentrum voor honden te maken”, zegt Steven Cottegnie.

Technologische snufjes

Wie zijn hond in de toekomst naar het hondenhotel brengt kan op elk moment van de dag, waar dan ook, kijken hoe het met zijn of haar trouwe viervoeter gaat. “Elk hotel heeft wifi of beschikt over een computer. Dat biedt ons de mogelijkheid om de baasjes te laten binnenkijken via een livestream. Er is infrarood, het kan dus ook ‘s nachts. Alle beelden worden ook opgenomen”, legt Steven uit. Volgens hem zijn deze technologische extraatjes geen overbodige luxe. “Mensen die op reis gaan vragen zich sowieso af hoe met hun viervoeter gaat. Bellen naar een hondenhotel is toch niet hetzelfde als je hond in levende lijve zien.”

Kostprijs

Wie zijn viervoeter een verblijf van een week in het hotel cadeau wil doen zal hiervoor 150 euro moeten betalen. “In het hoogseizoen, van mei tot september en alle andere schoolvakanties, kan je enkel per week reserveren. In het laagseizoen kan het ook per dag, weekend of midweek. Baasjes kunnen ook een wandelkaart van 50 euro kopen. We doen dan elke dag een wandeling met de hond”, besluit Steven.

(NVIH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.