Bissegem krijgt er 870 bomen bij in het geboortebos op stadsgroen Ghellinck

Zaterdagnamiddag werd het geboortebos voor de 870 Kortrijkse kinderen die geboren zijn in 2018 aangeplant op stadsgroen Ghellinck in Bissegem.

Heel wat kleine helpende handjes maakten licht werk! © ED

Het geboortebos wordt telkens aangeplant tijdens het plantseizoen volgend op het geboortejaar. “Het plantseizoen loopt van november tot maart,” vertelt Bert Herrewyn, schepen van kinderen en jongeren en van leefmilieu. Voor de kinderen geboren in 2019 wordt er in de periode november 2020-maart 2021 een geboortebos aangeplant.

Onder de 870 kinderen geboren in 2018 zijn er 15 tweelingen. “We betreuren jammer genoeg ook vijf kindjes die overleden zijn, maar voor wie ook een boompje aangeplant wordt“, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne die samen met schepen Bert Herrewyn ook zijn laarzen aantrok om na het toespreken van de ouders in het OC te voet mee te trekken naar stadsgroen Ghellinck.

500 aanwezigen

De geboortebossen startten in Kortrijk in 2003. “We startten op de Marionnetten, trokken dan naar stadsgroen Ghellinck, plantten daarna het Tinekesbos aan en nu is er opnieuw grond beschikbaar hiervoor op stadsgroen Ghellinck. Er zijn ondertussen al 11.203 bomen aangeplant in geboortebossen. We kunnen zo Kortrijk groener maken en we kunnen zo aantonen dat de stad gelooft in jonge gezinnen. We bouwen zo samen aan de stad van de toekomst”, aldus de burgemeester.

Nadat de ouders met hun kinderen een boompje plantten trokken de bijna 500 aanwezigen naar het OC in Bissegem om er te genieten van lekkers, activiteiten en grime. Er waren ook standjes van De Gezinsbond waar de ouders het diploma van de pasgeborenen konden afhalen, er was ook een stand van Natuurpunt en er kon ingeschreven worden in scholen. De Stadsboerderij verzorgde de receptie.

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.