Bisschoppen stellen vormsels 2021 uit tot na de zomervakantie

© Getty Images/iStockphoto
© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen en Pinksteren 2021, zullen plaatsvinden na de zomervakantie, in de maanden september of oktober. Dat hebben de Vlaamse bisschoppen beslist. Elk bisdom zal een regeling voorstellen aangepast aan de eigen situatie. De Brugse bisschop gaat hiervoor in dialoog met de parochies.

De vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen (4 april) en Pinksteren (23 mei) 2021, zullen toegediend worden na de zomervakantie, in de maanden september of oktober. Elk bisdom zal een regeling voorstellen aangepast aan de eigen situatie en daarover de nodige communicatie verspreiden.

Lode Aerts, de bisschop van Brugge, heeft aan de parochies gevraagd om de vormselvieringen te herschikken. Een concrete regeling is er nog niet. De oproep is dat de begeleiders in de parochies hun plannen herschikken, zodat tussen 11 september en 17 oktober, gedurende zes weekends, de vormselvieringen en voorbereiding kunnen plaatsvinden.

Eerste communie

Voor de viering van de eerste communie 2021 zijn er verschillende mogelijkheden. Elk bisdom zal de plaatselijke pastorale verantwoordelijken informeren over de periode waarin en de wijze waarop deze vieringen kunnen plaatsvinden.

De huidige pandemie heeft de voorbereiding op het vormsel en de eerste communie op veel plaatsen sterk bemoeilijkt. “De bisschoppen danken de verantwoordelijken voor de catechese voor alle inspanningen in deze moeilijke en uitdagende tijd. Ze vragen hen in de komende maanden in contact te blijven met hun communicanten of vormelingen”, klinkt het nog bij Jozef De Kesel. (Belga/MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier