Eerder hadden de Nederlandstalige bisdommen al aangekondigd om belangrijke missen van de Goede Week in livestream uit te zenden op kerknet. Op palmzondag is in de kathedraal van Hasselt de dienst van bisschop Patrick Hoogmartens te volgen. Op Witte Donderdag volgt een dienst van bisschop Lode Van Hecke in Gent, op Goede Vrijdag is bisschop Johan Bonny te zien in Antwerpen en op Stille Zaterdag wordt de paaswake verzorgd in de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren. De livestreams komen bovenop het gebruikelijke aanbod van de VRT op radio en tv.

Troost en hoop

Op zondag roepen de bisschoppen op om in alle kerken de klokken te laten luiden. "Mogen onze klokken troost en hoop bieden aan slachtoffers van het coronavirus en wie hun nabij zijn. Mogen ze een hart onder de riem steken bij wie strijden tegen het coronavirus, in het bijzonder bij onze zorgverstrekkers. Mogen ze ons allen met elkaar verbinden. Ook dit jaar zal het Pasen zijn."

Woordvoerder Geert De Kerpel van de Belgische bisschoppenconferentie wijst erop dat, hoewel er geen vieringen of andere diensten zijn, de kerkgebouwen wel open zijn tijdens de coronamaatregelen. "We merken dat mensen daar wel gebruik van maken. De pastoor of verantwoordelijke van het kerkgebouw zorgt ervoor dat informatie over bijvoorbeeld social distancing in het gebouw verspreid wordt. Zo hebben velen de informatie die wij nationaal verspreiden spontaan afgeprint en op hun prikbord aangebracht."

(BELGA)

Eerder hadden de Nederlandstalige bisdommen al aangekondigd om belangrijke missen van de Goede Week in livestream uit te zenden op kerknet. Op palmzondag is in de kathedraal van Hasselt de dienst van bisschop Patrick Hoogmartens te volgen. Op Witte Donderdag volgt een dienst van bisschop Lode Van Hecke in Gent, op Goede Vrijdag is bisschop Johan Bonny te zien in Antwerpen en op Stille Zaterdag wordt de paaswake verzorgd in de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren. De livestreams komen bovenop het gebruikelijke aanbod van de VRT op radio en tv.Op zondag roepen de bisschoppen op om in alle kerken de klokken te laten luiden. "Mogen onze klokken troost en hoop bieden aan slachtoffers van het coronavirus en wie hun nabij zijn. Mogen ze een hart onder de riem steken bij wie strijden tegen het coronavirus, in het bijzonder bij onze zorgverstrekkers. Mogen ze ons allen met elkaar verbinden. Ook dit jaar zal het Pasen zijn."Woordvoerder Geert De Kerpel van de Belgische bisschoppenconferentie wijst erop dat, hoewel er geen vieringen of andere diensten zijn, de kerkgebouwen wel open zijn tijdens de coronamaatregelen. "We merken dat mensen daar wel gebruik van maken. De pastoor of verantwoordelijke van het kerkgebouw zorgt ervoor dat informatie over bijvoorbeeld social distancing in het gebouw verspreid wordt. Zo hebben velen de informatie die wij nationaal verspreiden spontaan afgeprint en op hun prikbord aangebracht."(BELGA)