Bisschop Bonny en minister Beke huldigen nieuwe afdeling WZC Sint-Anna in Eernegem in

© Foto Coghe
Hannes Hosten

Vrijdag werd een nieuwe afdeling van het woonzorgcentrum Sint-Anna ingehuldigd. Naast 60 nieuwe kamers kreeg de site er ook tien assistentiewoningen bij. Vlaams minister Wouter Beke en de Antwerpse bisschop Johan Bonny woonden de inhuldiging bij.

Eind 2020 werden de geplande festiviteiten naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwbouw van het woonzorgcentrum Sint-Anna wegens de coronacrisis geannuleerd. Nu het normale leven terug opstart, kon ook het feest doorgaan. De nieuwbouw werd vrijdagnamiddag ingehuldigd in aanwezigheid van Wouter Beke (CD&V), Vlaams minister van Welzijn, Gezin, Volksgezondheid en Armoedebestrijding, burgemeester Jan Bekaert en monseigneur Johan Bonny. De Antwerpse bisschop is uit het naburige Moere afkomstig, maar bracht ook een deel van zijn jeugd in Eernegem door en liep er school.

Belevingstuin

Door de uitbreiding telt de site Sint-Anna nu 29 assistentiewoningen, 117 woonzorgkamers en drie woongelegenheden voor kortverblijf. Voor de realisatie van het bouwproject investeerde Curando ruim 16 miljoen euro.

Nu alle bewoners van Sint-Anna zich thuis voelen in de nieuwe kamers en de gezellige leefruimtes, wordt er verder geïnvesteerd in een belevingstuin. “Curando wil de komende jaren nog meer inzetten op beleving voor bewoners en bezoekers. In het kader daarvan willen we ook onze tuinen aanpakken. Het moeten mooie en gezellige parken worden waar het aangenaam zitten en wandelen is. Een plaats om te ontmoeten en om tot rust te komen. We zouden graag ook wat erfgoeddieren houden”, vertelt zonaal directeur Frans Boone.

Warme maaltijden

Naast de uitbreiding van de site startte Curando in juli 2021 een gloednieuwe dienstverlening op. “Met de opstart van warme maaltijden aan huis willen we mensen verder steunen in hun wens om zo lang mogelijk thuis te wonen. Deze nieuwe dienst vult onze andere thuiszorgondersteunende initiatieven aan zoals Cura thuisverpleging en gezinszorg die in januari in de regio Ichtegem is opgestart”, zegt Frans Boone. (HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.