Bisdom Brugge werkt via vier parochiale eenheden aan schaalvergroting

Redactie KW

In het bisdom Brugge worden straks vier parochiale eenheden boven de doopvont gehouden


Op 21 september houdt de federatie Diksmuide-IJzerkerken op te bestaan en wordt de pastorale eenheid Sint-Pieter Groot-Diksmuide opgericht. Die bestaat uit de parochies die deel uitmaakten van de federatie Diksmuide-IJzerkerken, met als pastoor Wilfried Jonckheere, als medepastoor Bart Malfait en als parochieassistenten Greet Strubbe en Bernadette Ryckewaert.

Op 28 september houdt de federatie Hooglede-Gits op te bestaan en wordt de pastorale eenheid H. Johannes XXIII Hooglede-Gits opgericht. Deze bestaat uit de parochies die deel uitmaakten van de federatie Hooglede-Gits, met als pastoor Jeroen Claerhout en als diaken Filip Carpentier.

Op 12 oktober houdt de federatie Heule-Bissegem op te bestaan en wordt de pastorale eenheid Sint-Marcus Heule-Bissegem opgericht. Die bestaat uit de parochies die deel uitmaakten van de federatie Heule-Bissegem, met als pastoor Wim Seynaeve, als diakens Dominique Lodewijckx en Edward Verhaeghe en als parochieassistente zuster Riet Devriese.

Op 18 oktober tot slot houdt de federatie Sint-Germanus Roeselare op te bestaan en wordt de pastorale eenheid Sint-Germanus Ardooie opgericht. Het gaat om de parochies die deel uitmaakten van de federatie Sint-Germanus Roeselare, met als pastoor Bart Devos, als medepastoor Paul Luttun en als diakens Rafaël Bossuyt, Marcel Derluyn en Ronny Vanhaecke.

Grenzen tussen parochies uitgeveegd

In een pastorale eenheid zijn de grenzen tussen de parochies uitgeveegd. Ook al blijven de parochies voorlopig nog juridisch bestaan, ze vormen in het pastoraal bezig-zijn een eenheid, een ‘nieuwe parochie’. In een pastorale eenheid is er één leidinggevend team, dat borg staat voor een gemeenschappelijke visie op het pastorale werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier