"We aanvaarden zijn beslissing en danken Pieter voor zijn vele werk de voorbije jaren", zegt An Quaghebeur, woordvoerder van het bisdom. "De beslissing is doorgesproken met de Brugse bisschop. Blijkbaar heeft Pieter problemen met het celibaat en kan hij daardoor zijn ambt van priester niet meer ten volle uitvoeren."

"Het is een groot verlies, want vele gelovige West-Vlamingen kijken op naar jonge en enthousiaste priesters", vervolgt An Quaghebeur. "Het celibaat maakt onlosmakelijk deel uit van dit engagement."

Naar verluidt zou Pieter Delanoy verliefd zijn op een vrouw. Hij is momenteel op reis en niet bereikbaar. Of hij van plan is te trouwen en of dit binnen het kerkelijk recht mogelijk is, is niet zeker. Dit vereist een aanvraag tot dispensatie bij de Paus in Rome en een ontwijding als priester. "Dat heeft Pieter vooralsnog niet aangevraagd en is nu dus niet aan de orde", aldus het bisdom.

Pieter Delanoy is en blijft ook actief als godsdienstleraar in het Brugse Sint-Lodewijkscollege.

"We aanvaarden zijn beslissing en danken Pieter voor zijn vele werk de voorbije jaren", zegt An Quaghebeur, woordvoerder van het bisdom. "De beslissing is doorgesproken met de Brugse bisschop. Blijkbaar heeft Pieter problemen met het celibaat en kan hij daardoor zijn ambt van priester niet meer ten volle uitvoeren.""Het is een groot verlies, want vele gelovige West-Vlamingen kijken op naar jonge en enthousiaste priesters", vervolgt An Quaghebeur. "Het celibaat maakt onlosmakelijk deel uit van dit engagement."Naar verluidt zou Pieter Delanoy verliefd zijn op een vrouw. Hij is momenteel op reis en niet bereikbaar. Of hij van plan is te trouwen en of dit binnen het kerkelijk recht mogelijk is, is niet zeker. Dit vereist een aanvraag tot dispensatie bij de Paus in Rome en een ontwijding als priester. "Dat heeft Pieter vooralsnog niet aangevraagd en is nu dus niet aan de orde", aldus het bisdom.Pieter Delanoy is en blijft ook actief als godsdienstleraar in het Brugse Sint-Lodewijkscollege.