BisArts is klaar voor derde editie: “Aantal standjes verdubbeld in vergelijking met vorige editie”

Cindy Wielfaert, Ellen Goethals en Ille Danneels kijken uit naar de derde editie van BisArts. © foto WME
Redactie KW

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei wordt voor de derde keer de creabeurs BisArts georganiseerd. Voor het eerst weken organisatoren Cindy Wielfaert, Ellen Goethals en Ille Danneels daarvoor uit naar de Europahal. “In vergelijking met de vorige editie is het aantal standhouders bijna verdubbeld.”

De derde editie liet door corona even op zich wachten, maar in het tweede weekend van mei zullen zo’n 60 standhouders opnieuw hun handgemaakte spulletjes te koop aanbieden. “We spreken dan over een erg breed aanbod”, vertelt Cindy Wielfaert, een van de organisatoren. “Dat gaat van gehaakte poppetjes tot kunstwerken, keramiek en juwelen. Ook zullen enkele lokale handelaars een pop-upstandje hebben.”

Voor kinderkankerfonds

Daarnaast zullen er ook talrijke workshops gegeven worden en randanimatie zijn. Cindy zelf zal dan weer een workshop snoeptaarten maken geven. De opbrengst daarvan gaat integraal naar het kinderkankerfonds van het UZ Gent.

Er is ook plaats voor leuke extraatjes. Zo krijgt elke bezoeker bij aankoop een goodiebag, is er randanimatie, een bar, een foodtruck en is er voor de mama’s een leuke verrassing voorzien op Moederdag.

In Europahal

De derde editie van BizArts gaat evenwel niet meer door in De Post, maar wel in de Europahal, die de organisatie gratis mag gebruiken van de stad. “Er was gewoonweg niet genoeg plaats meer”, lacht Cindy. “Vorige keer hadden we een dertigtal standhouders, maar dat aantal is nu ongeveer verdubbeld. Doordat we nu meer plaats hebben, zullen de standen ook beter uitkomen.”

De toegang tot de creabeurs is gratis. Een deel van de opbrengst gaat naar het kinderkankerfonds van het UZ Gent. (TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.