Birgit en Jannes openen B&B d’Oude Smidse in Zuienkerke

Uitbaters Jannes Meyns en Birgit Verstraete.© WK
Uitbaters Jannes Meyns en Birgit Verstraete.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Birgit Verstraete (29) en Jannes Meyns (30) starten met hun B&B d’Oude Smidse langs de Blankenbergse Steenweg. “We willen de mensen verwennen met een all-in staycation.”

Na hun eigen ervaringen met Airbnb besloten Birgit en Jannes zelf ook gasten te ontvangen. “Birgit en ik hebben, toen we wat jonger waren, samen veel in Europa rondgereisd. Tijdens die avonturen leerden we het concept Airbnb kennen, waarbij je bij locals verblijft en zo de streek vanuit een ander perspectief ontdekt. Het was dan ook een logische stap om onze gastkamer via Airbnb te verhuren nadat we een huis hadden gekocht in het historisch centrum van Brugge”, vertelt Jannes. “Airbnb was voor ons een positieve ervaring”, vult Birgit aan. “Het gaf ons de kans om mensen van over de hele wereld te ontmoeten en onze prachtige stad te delen met toeristen.”

Bijberoep

Uiteindelijk beslisten ze om in bijberoep een professionele B&B te beginnen. Die opende in 2018 de deuren. “Vorig jaar hebben we onze B&B De Hoogmolen in het centrum van Brugge dan verkocht en ingeruild voor dit nieuwe project”, gaat Jannes verder. “Eigenlijk wilden we samen een grote wereldreis maken, we hadden daar de voorbije jaren hard voor gespaard. Maar toen kwam corona en viel die in het water.”

“Op termijn willen we hier uitbreiden naar vier kamers”

d’Oude Smidse is een B&B met een verhaal. Het pand dateert van 1784 en werd vanaf 1820 uitgebaat als herberg. “Als B&B krijgt het nu dus eigenlijk zijn historische bestemming terug”, klinkt het bij Birgit en Jannes, die momenteel al één gastenkamer verhuren in de oude hoeve. “De bedoeling is om op termijn uit te breiden naar vier kamers, door de ruime schuur en stallingen te renoveren.”

Ideale ligging

Buiten lonkt een grote tuin en de gasten krijgen ook onbeperkt toegang tot de privéjacuzzi. “De ligging is ideaal voor daguitstappen. In tien minuutjes sta je in Brugge of aan de kust, zelf zijn we nog volop de Uitkerkse polders aan het ontdekken. Ook in domein Polderwind kun je een mooie wandeling maken”, zegt Birgit. “Terwijl we in Brugge gasten van over de hele wereld ontvingen, zijn het voorlopig allemaal Belgen. De ‘staycation’ is helemaal hip en daar willen we dan ook op inzetten. De boekingen lopen intussen al vlot binnen, blijkbaar hebben veel mensen er nood aan om er even tussenuit te zijn.”

Er komt ook nog een buitensauna. “We willen de mensen verwennen met een all-in staycation. Overdag kunnen ze de streek verkennen, ’s avonds de jacuzzi of sauna induiken om te relaxen”, besluit Birgit.

De basisprijs met ontbijt is 130 euro per overnachting.

Info: www.doudesmidse.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.