Biokinderopvang neemt intrek in gewezen bank in Heule

© Kurt De Schuytener
© Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Terwijl Heule een bankfiliaal minder heeft, is het weldra een kinderopvang rijker. BioKinderopvang ‘Droomedaris’, die bio en eco centraal zet, opent vanaf 1 september de deuren voor 18 kinderen.

Tracy Deryckere (34) uit Kuurne en Elise Carpentier (34) uit Zuidschote runnen al vijf jaar een BioKinderopvang in Kuurne. Door het succes openen ze na de zomervakantie een tweede filiaal in Heule. “We merken een groot tekort aan kinderopvang in het Kortrijkse. Na overleg met het stadsbestuur van Kortrijk kwam Heule in beeld”, zeggen de twee. Weldra starten ze met hun tweede ‘droomedaris’ in het voormalige bankfiliaal van BNP Paribas Fortis in de Kortrijksestraat. De vennootschap Vancraeynest-Assuleen uit Heule is de nieuwe eigenaar van dit pand.

Eigen visie

“We zijn geen gewone kinderopvang waar je kinderen ‘s morgens afzet en ’s avonds terug ophaalt”, vertellen de zaakvoerders. ‘Droomedaris’ heeft een eigen visie. “Openheid is onze pedagogische visie. De opvang is een open ruimte. De kinderen kunnen ons altijd horen en zien. Kinderen leren van elkaars gedrag, leren zorgen voor elkaar en met elkaar omgaan. We kiezen bewust om enkel biologische voeding aan te bieden. Betrokkenheid van de ouders dragen we hoog in het vaandel. Aan de hand van gesprekken en dagelijkse mails houden we de ouders altijd op de hoogte. Bij de verzorging promoten we wasbare luiers maar we hebben ook begrip voor ouders die dit niet willen. Wij gebruiken daarnaast bioluiers. Deze zijn biologisch afbreekbaar en mogen zelfs op het compostvat. Door de grote aantallen is dat bij ons echter niet haalbaar”, zegt Elise lachend.

‘Droomedaris’ denkt ook aan de vakantie voor de ouders. “We proberen open te zijn in de vakantieperiodes en op feestdagen zodat ouders zelf hun vakantie kunnen plannen zonder afhankelijk te zijn van vaste periodes”, aldus Elise.

(CH)

Droomedaris opent de deuren op 1 september. Info: http://www.droomedaris.be/ , 0468 34 00 17 of 0468 36 91 10.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier