Bio-informaticus Steff Taelman uit Dentergem genomineerd voor de Eosprijs 2019

Steff Taelman. © gf
Dries Bernaert

Bio-informaticus Steff Taelman uit Dentergem is genomineerd voor de Eosprijs 2019, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs. Met die prijs bekronen Scriptie vzw, organisator van de Scriptieprijs, en het wetenschapsmagazine Eos de sterkste scriptie in de exacte wetenschappen die afgelopen academiejaar werd afgewerkt.

Steff is een van de vijf kanshebbers. Ook het publiek krijgt de kans om een stem uit te brengen. Er loopt een publiekspoll tot en met 13 december, waarvan de resultaten voor een kwart zullen meetellen in de beslissing van de jury.

Nieuwe generatie antibiotica

Hij dankt zijn nominatie aan zijn scriptie ‘A dual computational approach to map domain architecture in phage lytic proteins’, waarmee hij zopas aan de Universiteit Gent afstudeerde. Daarin combineerde artificiële intelligentie en synthetische biologie om antibiotica-resistente bacteriën te bestrijden. Hij legde zich toe op zogenaamde enzybiotica: bacteriedodende stoffen opgebouwd uit stukjes van virussen.

Finale

Op zaterdag 21 december vindt de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs plaats in Congrescentrum Lamot in Mechelen. Het wordt dan duidelijk of Steff de Eosprijs en bijhorende 1.000 euro in de wacht sleept.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier