Binnenkort moet je om je broodje naar ‘t Motje in Roeselare

Het team van 't Motje en Krokantino met vlnr. Renold Patoor, Marleen Vanhollebeke, Heidi Dorme, Stefanie Demasure, Nathalie Roesbeke en Jasper Samyn. Sylvie Hoffman otnbreekt op de foto. © Stefaan Beel
Redactie KW

Hij leerde zijn echtgenote kennen in een broodjeszaak in Gent en heeft er nu zelf al een hele tijd één in Roeselare. Krokantino bestaat volgend jaar twintig jaar en Renold Patoor denkt nog niet aan stoppen. De broodjeszaak in de Rumbeeksesteenweg verhuist zelfs naar een volledige nieuwbouw die aan café ‘t Motje komt. En dat sfeercafé heeft Renold drie jaar geleden gekocht.

De 44-jarige Renold Patoor werd in Gent geboren maar woont al een tijdje in Roeselare.

“Ik was DJ in fuifzaal Tequila in de studentenbuurt van Gent. Ik leerde er mijn echtgenote Kirina Galle kennen. En raar maar waar, we hebben elkaar voor het eerst gesproken in een broodjeszaak. Zij was student farmacie en kwam uit Roeselare. Nu is ze zelfstandig apotheker in Kortrijk.”

“Ik heb na fuifzaal Tequila een jaar in een café-dancing gewerkt in Machelen gewerkt vooral ik voor een vlasverwerkend bedrijf aan de slag ging. Maar na drie jaar wilde ik terugkeren naar de horeca. Ik keek een beetje rond wat mogelijk was in Roeselare en we besloten belegde broodjes te verkopen. Dat liep uitstekend en op een bepaald ogenblik hadden we zes Krokantino-winkels. Nu zijn we 19 jaar bezig en bestaat er nog één Krokantinowinkel. En die gaat verhuizen, ja.”

Toog van 12 meter

“Drie jaar geleden heb ik café ‘t Motje gekocht en dat sfeercafé uitbaten is superleuk. Ik zal dit blijven doen in de toekomst maar Krokantino brengen we over naar een nieuwbouw die aan ‘t Motje wordt gebouwd. Op die manier komen de twee zaken op één plaats.”

Bruine kroeg

“Zoals gezegd blijft ‘t Motje een echte bruine kroeg waar iedereen naast elkaar aan de toog kan zitten en waar de sfeer van een echt volkscafé hangt. Er komt echter een toog van 12 meter bij die over de middag kan gebruikt worden door de bezoekers van Krokantino en ‘s avonds en in het weekend door de klanten van ‘t Motje. De inkom van het café komt aan de zijkant waar ook de ingang van Krokantino zal zijn. Het toiletgedeelte wordt eveneens aangepast. De bijkomende ruimtes beneden kunnen gecompartimenteerd worden en boven op de eerste verdieping komt een verbruikszaal voor 100 personen. Het nieuwe gedeelte zal ingericht worden als een café uit de jaren 50-60. Ik voorzie onder meer meubilair in rode formica zoals het in die tijd was. Ik speur al anderhalf jaar het internet af op zoek naar vintagematerialen en mijn hangar staat al bomvol. In april 2020 moet alles klaar zijn. Zowel ‘t Motje als Krokantino blijven open tijdens de werken en dat is wel tof. Zo kunnen de klanten mee de werken opvolgen en zien hoe alles verandert.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier