https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Binnenkort extra opvangplaatsen in ’t Schelpje

© (Foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het stadsbestuur van Blankenberge voorziet vanaf januari negen extra opvangplaatsen met subsidie inkomenstarief in ‘t Schelpje. “Blij dat het kinderdagverblijf zo nog verder kan groeien”, zegt schepen Nadia Cloetens.

De voorbije jaren is de vraag naar opvangplaatsen voor baby’s en peuters gestegen. Om die reden maakte de Vlaamse overheid deze legislatuur iets meer dan 27 miljoen vrij voor minstens 2.500 nieuwe plaatsen in de kinderopvang. De regering wil deze middelen prioritair inzetten in die gemeenten waar de nood het hoogst is. Ook Blankenberge hoort bij die gemeenten met een hoge vraag naar kinderopvang. Vanaf januari 2022 worden negen extra opvangplaatsen met subsidie inkomenstarief toegekend aan kinderdagverblijf ’t Schelpje.

“Blij dat het kinderdagverblijf dankzij deze subsidie nog verder kan groeien”, zegt schepen voor jeugd Nadia Cloetens (N-VA). Bij de start van de legislatuur was er een tekort aan opvangplaatsen voor baby’s en peuters. “Als lokaal bestuur vonden we dat elke inwoner van Blankenberge een plaatsje moest hebben in de eigen stad, en we zijn hier voluit voor gegaan. In 2020 werd een groepsopvang gerealiseerd in de Blokkendoos én is er een nieuwe peutergroep geopend in kinderdagverblijf ’t Schelpje”, klinkt het.

Wie momenteel zwanger is en nog opvang zoekt, kan contact opnemen via 050 43 12 05. Voor peuters vanaf 18 maanden voorziet ’t Schelpje een extra instapmoment om ouders sneller van dienst te zijn. Een aanvraag indienen voor meerdere opvanginitiatieven, kan het best via het digitaal loket: www.kinderopvangwijzer.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.