Binnenbar tenniskring In ‘t Vrije dit weekend opnieuw open

© (Foto GF)
Redactie KW

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad vooraleer de binnenbar van KTK In ‘t Vrije, gelegen aan het Zuidervaartje 3 in Sint-Kruis, opnieuw klaar was om klanten te kunnen ontvangen.

Middenin de lockdown light werd zaakvoerder Korneel Sergeant geconfronteerd met een instorting van het plafond van het verenigingslokaal. “Een geweldige knal en 40 vierkante meter gyproc lag plots op mijn bar”, zegt Sergeant. Met man en macht en met de hulp van bevriende firma’s werd alles hersteld. Na het laatste likje verf zal de binnenbar vanaf volgende week opnieuw operationeel zijn. “Gelukkig konden de leden ondertussen terecht in onze buitenbar met vernieuwde petanquebaan”, schetst Sergeant. “We gaan naar een systeem waarbij je tot 18 uur in de buitenbar terecht kan. Daarna gaan de binnenbar, het terras boven én de bijbehorende keuken open. Dan kunnen klanten onder meer een pizza of tapasplankje bestellen. Om één uur sluiten we de tent. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het sanitair in een nieuw jasje te steken.”

Ook deze zomer plant In ‘t Vrije opnieuw enkele niet-sportieve evenementen. Aanstaande zondag 26 juli kun je om 15 uur het eerste concert bijwonen van een nieuwe Brugse band. Johan ‘Stevie’ Stevens, bekend van Cajun Moon en Joey’s Café, treedt er – vanop het terras – op met The Wildflowers, het muzikale vehikel opgericht door Tommy Vlaeminck. Reserveren per bubble is noodzakelijk. Je kan dit muzikale gebeuren immers enkel vanop de begane grond bijwonen als je deel uitmaakt van een bubble, waar je tijdens het concert met in acht name van de anderhalve meter-regel ook in moet blijven.

Op maandag 27 juli gaat het KTK In ‘t Vrije-jeugdtoernooi van start. Vanaf donderdag 30 juli zijn de heren en dames aan zet voor het enkeltoernooi, traditioneel gezien één van de grootste toernooien van West-Vlaanderen.

Op zaterdag 1 augustus kan je de bekerfinale Club Brugge tegen Antwerp op groot scherm volgen. Je bent welkom vanaf 18 uur, maar de wedstrijd gaat in Brussel pas om 20u30 van start. “Voetballiefhebbers kunnen deze match bij ons komen volgen, op voorwaarde dat ze een tafel reserveren en zich aan de Covid-19-maatregelen houden”, onderstreept Sergeant.

Op zondag 16 augustus is iedereen welkom voor het evenement Brunch in Bruges.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier