Billy Buyse vervangt Tine Soens in Kortrijkse gemeenteraad tijdens zwangerschap

Billy Buyse.©bourgy gf
Billy Buyse.©bourgy gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

In december verwacht gemeenteraadslid Tine Soens (SP.A) haar eerste kindje met Stijn De Vos. Ze laat zich drie maanden vervangen in de gemeenteraad van Kortrijk door eerste opvolgster Billy Buyse (27).

Billy zal in de gemeenteraad van 14 december de eed afleggen. “Ik kijk er naar uit en ik ben erg tevreden dat Billy mij tijdelijk zal vervangen. Ze zal dat goed doen en ik heb er veel vertrouwen in”, aldus Tine.

Goeie klik

Met Billy Buyse komt opnieuw een jonge vrouw in de SP.A-fractie. Tine en Billy kennen elkaar al lang: “Billy was mijn medewerkster toen ik in het Vlaams parlement zetelde. We hadden een heel goeie klik en ik weet dat ze mijn klemtonen in de politiek kent en ter harte zal nemen.”

Buyse werkt als woordvoerster voor SP.A nationaal sinds november, maar daarvoor nam ze anderhalf jaar afstand van de professionele politiek: “Ik ben jong en wilde nog reizen. Ik heb na de verkiezingen van China naar Turkije gereisd, de Zijderoute. Daarnaast zette ik mijn eerste professionele stappen in het onderwijs, als docente bij hogeschool Vives

gedurende zes maanden.”

Cultuur en ondernemerschap

Onderwijs ligt Billy nauw aan het hart. Zo is ze ook bestuurslid bij verschillende onderwijsinstanties (GO! en Centrum voor Basiseducatie in de regio): “Diversiteit en gelijke kansen in onze scholen zijn mijn politieke drijfveren. Toch ga ik de komende drie maanden mij vooral focussen op cultuur en ondernemerschap in Kortrijk. Ik heb veel familie, vrienden

en kennissen binnen de cultuur en horeca die de gevolgen van corona serieus voelen. Tegelijkertijd zijn ze erg creatief aan de slag gegaan afgelopen jaar om lockdowns te overbruggen. Kortrijk is een fantastische stad, die bruist door die creativiteit, we moeten hen daarin ondersteunen”.

Billy wil zich de komende drie maanden zich opwerpen hun spreekbuis. “Ik kijk ernaar uit om in de gemeenteraad aan het werk te gaan met de jonge en dynamische fractie van SP.A Kortrijk, samen met fractieleider Nawal Maghroud en Maxim Veys. We gaan samen buzze geven in de gemeenteraad. Net zoals ik ernaar uitkijk om het kleine meisje van Tine te leren kennen”, besluit ze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier