Billy aangesteld als Keizer Carnaval 2019 in Oostduinkerke

Het prinsentrio met hun schoonmoeder Keizerin Carnaval 2017 Astrid Verstraete, hun echtgenoten, de seniorenprinsen Fikje en Marijke, de jeugdprinsen Nathan en Amélie en sympathiserende leden van de Oostduinkerkse carnavalverengingen. © EDK
Redactie KW

Onder ruime belangstelling werd in de Kokpit van het gemeentehuis, Emmanuel Nolez, beter gekend als Billy uit Izenberge, aangesteld als Keizer Billy I.

Zijn hofmaarschalken zijn z’n schoonbroers prins 2017 Geert Hauweele, zeg maar Chico, uit Nieuwpoort en prins 2015 Wilfried I (Vanhoucke). Ze kunnen nu ook tijdens drie carnavalsdagen regeren over de gemeente Koksijde-Oostduinkerke.

De keizer en zijn collega’s prinsen zijn gehuwd met elk een dochter van de seniorenkeizerin 2017 Astrid Verstraete. ‘s Avonds liet het gezelschap zich van hun beste kant zien tijdens een rondgang in het dorp en een bezoek aan de lokale cafés.

Zondagnamiddag is er de 65ste Carnavalstoet die start op de Zeedijk te Oostduinkerke-Bad om 14.30 uur. Het defilé en de ontbinding is in de Vrijheistraat te Oostduinkerke-Dorp.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier