https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Billy (39) fietst België rond in 12 dagen voor het goede doel

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

In 12 etappes helemaal rond België fietsen. Billy Dannaut (39) uit Knokke-Heist begint volgende maand aan hét wieleravontuur van zijn leven. De havenarbeider zal tijdens z’n tocht onder de blote hemel slapen én het grootste deel van de 1.515 kilometer solo afleggen. Met het initiatief maakt hij bovendien zijn vrouw gelukkig én wordt een goed doel gesteund. “Fysiek maak ik me weinig zorgen. Vooral mentaal zal het afzien worden.”

Billy zal bijna 65 uur lang van grenspaal naar grenspaal fietsen. Aan het fietsavontuur is ook een goed doel gekoppeld. Je kan Billy per kilometer of per grenspaal sponsoren en zo vzw ‘Kansenfonds’ uit Knokke-Heist steunen. “Mijn vrouw werkt in een internaat en krijgt daar soms te maken met kindjes die in kansarmoede leven. Vzw Kansenfonds maakt een warme kerst voor iedereen mogelijk. Kinderen kunnen op voorhand aangeven of ze een jas, fiets of een ander cadeautje willen op Kerstmis. En dan maakt de vzw dat er ook voor hen iets leuks onder de boom ligt”, aldus Billy, die op 15 mei in Westkapelle aan zijn Ronde van België begint.

Tijdens de tweede rit van de Kalmthoutse Heide naar de Kempen krijgt hij het gezelschap van z’n wielervrienden van ‘De Kletse Kieten’. Daarna zal hij vooral solo kilometers vreten. Op 27 mei komt de havenarbeider terug aan in Westkapelle. Wie de belevenissen van Billyman wil volgen of z’n Ronde wil sponsoren, kan terecht op de Facebookpagina of Instagram-account van ‘De Kletse Kieten.’ (MM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten