https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Biljartkampioen Jan opent volgend jaar Smoking Cue aan Stationsplein in Roeselare

Binnenkort opent Jan hier zijn Smoking Cue. (foto MPM) © Maxime Petit
Redactie KW

Roeselare krijgt er in het eerste kwartaal van 2022 een blikvanger aan het Stationsplein bij. In het voormalig pand van platenzaak Billboard/Popcorn Music opent elfvoudig Belgisch kampioen Jan Dhulst (45) er een nieuwe vestiging Smoking Cue, de biljart- en sportbar die hij in Torhout al uitbaat.

Na het vertrek van Billboard/Popcornmusic, die vorig jaar terug naar zijn oude stek in de Hoogleedsesteenweg verhuisde, ligt het statige pand aan het Stationsplein er leeg en verlaten bij. Daar komt binnenkort verandering in, want Jan begint er met werken die het gebouw moeten omvormen tot een toekomstig biljartparadijs. Ervaring heeft hij alvast voldoende. “In 2008 ben ik met biljart- en sportbar Smoking Cue in Torhout begonnen”, zegt hij. “Ik heb daar een trouw cliënteel opgebouwd, maar zocht al langer naar een locatie waar we een tweede vestiging konden openen. Roeselare leent zich daar uitstekend toe. Op het Stationsplein hebben we een pand met een centrale locatie gevonden en er is heel wat potentieel om daar met iets nieuws te beginnen. We hebben er verspreid over twee verdiepingen 800 m² ruimte, wat het pand sowieso al groter maakt dan Smoking Cue in Torhout. Aan de straatkant komt een gezellig café, waar jong en oud iets kunnen eten of drinken. Verderop in de zaak komt een vierkante bar met toog en er zullen televisieschermen hangen waarop sportwedstrijden te zien zijn. Achteraan is er dan ruimte voor typische caféspelen, zoals tapbiljart, darts en arcadegames. Op de eerste verdieping komen dan de pooltafels te staan.”

Jan wil indien mogelijk ook met een speciaal extraatje starten. “We dromen er van om hier ook met ‘axe throwing’ ofwel bijlwerpen van start te gaan. Dat is een opkomende urban sport, maar omdat het om bijlen gaat is daar wel een strenge regelgeving aan gekoppeld die we nu proberen uit te zoeken.” Jan zal klanten die langs komen ook kunnen voorzien van heel wat tips. “Ik ben elf keer Belgisch kampioen biljart geweest en ook één keer Europees kampioen black ball”, zegt hij. “Ik weet dan ook wat er reilt en zeilt binnen de sport.”

De komende tijd staan er heel wat ruwbouwwerken in het pand op stapel. “De bedoeling zou zijn om in het eerste kwartaal van 2022 met Smoking Cue in Roeselare van start te gaan”, aldus Jan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten