Dat het coronavirus en de daarmee gepaard gaande maatregelen ook de lekkere plannen van de Week van de Smaak zouden dwarsbomen, kwam niet meteen als een verrassing. "En dan kan je twee dingen doen: of je schrapt alles en kijkt naar volgend jaar, of je past je aan en bent creatief in de gegeven omstandigheden. Wij kozen voor het tweede", is L...

Dat het coronavirus en de daarmee gepaard gaande maatregelen ook de lekkere plannen van de Week van de Smaak zouden dwarsbomen, kwam niet meteen als een verrassing. "En dan kan je twee dingen doen: of je schrapt alles en kijkt naar volgend jaar, of je past je aan en bent creatief in de gegeven omstandigheden. Wij kozen voor het tweede", is Luc Martens, voorzitter van de organiserende vzw Vol-au-Vent optimistisch.Dit jaar doet de Week van de Smaak het dan ook zonder culinaire workshops, samenkomsten of grote evenementen. Wel ligt bij deze veertiende editie, die loopt van 12 tot en met 22 november, de focus volledig op de Smaak van het Geluk. "Het zijn die kleine momentjes, dat gezellig ontbijt samen, die kookkunsten van oma, die pannenkoeken die je voor de buren bakt. Daar gaat het om", stelt Luc Martens. "Van de kleine boterham die je in je zachtgekookt eitje dopt tot het laatste stukje chocolade 's avonds laat. Net die kleine gelukjes willen we dit jaar koesteren en in de kijker zetten."Die kleine gelukjes, lichtpuntjes in bijzondere en vooral ook zware tijden, moeten van de Week van de Smaak een bijzondere en vooral ook lekkere tiendaagse maken. "Genieten van tafelen en koken kan zeker coronaveilig, in je eigen bubbel, met je gezin of knuffelcontact", stelt ook Liederik Cordonni, coördinator van de Week van de Smaak. "Wij willen mensen stimuleren om zichzelf extra te verrassen of te belonen met iets dat smaakt."Iedereen kan trouwens deelnemen via een fotowedstrijd. Nog tot en met 22 november kan je je foto van je smakelijk geluksmomentje delen via Facebook of Instagram met de vermelding #kleingelukje en @weekvandesmaak. Wie dat doet, maakt kans op een mand met regionale streekproducten.