Bijzondere voordeurwensen in Komen

CCCW en de Komense improvisatieclub 5G brachten op een bijzondere manier de nieuwjaarswensen over.© CL
CCCW en de Komense improvisatieclub 5G brachten op een bijzondere manier de nieuwjaarswensen over.© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Afgelopen week werd er in de straten van Komen tegen draken gevochten, werden biernamen geciteerd en weerklonken luide bassen in de straten. Van lockdownfeestjes geen sprake maar van feestvreugde des te meer. De kornuiten van 5G trokken van deur tot deur om er mensen te verrassen met gepersonaliseerde eindejaarswensen.

De voordeurwensen, een initiatief van het Komense cultuureel centrum CCCW en de Komense improvisatieclub 5G, werden een denderend succes. “Mensen konden via mail hun wensen doorsturen en konden ook een thema aanvragen”, klinkt het bij Didier Coquet, die deel uitmaakt van de 5G troep.

“Het geheel was volledig gratis en kreeg de volle steun van het gemeentebestuur, dat er eveneens op toezag dat de coronamaatregelen strikt werden nageleefd. Eenmaal iedereen had ingeschreven, stelden we een planning op en trokken we richting voordeuren om daar de wensen te brengen , een 50-tal in totaal. Hiermee probeerden we dit uiterst zwarte jaar met een positieve noot af te sluiten en al lachend 2021 te verwelkomen.”

Verrast

Zo kwamen de artiesten terecht bij de voordeur van Michelle en Roger, een koppel kranige zeventigers. Voor hun ogen kregen ze de eindejaarswensen van hun kleinzoon Scott overhandigd, door middel van een heus middeleeuws gevecht tussen een draak en een ridder.

“We zitten al lang binnen en dat weegt echt door”, klonk het bij het tevreden koppel. “Dergelijke initiatieven maken het heel wat dragelijker voor ons. Trouwens, dit is dus echt typisch iets voor onze Scott. We bellen wekelijks en tot op vandaag waren we van helemaal niets op de hoogte. Het is ‘nogal ne keirel’, onze kleinzoon.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier