‘Bijzondere Oostendenaars’ werken drempels voor mensen met beperking weg

De vier 'bijzondere Oostendenaars' zijn Niels Dewulf, Christophe Hubrechtsen, Stephie Segers en Jamie Van Kerschaver. © GLO
Redactie KW

Stad Oostende lanceert een gloednieuw project. Vier Oostendenaars, allen mensen met een beperking, worden ambassadeurs van de stad. Ze laten de Oostendenaar kennis maken met hun leefwereld om zo drempels en vooroordelen weg te werken. “Het is de bedoeling dat zij echt bekende Oostendenaars worden”, zegt bevoegd schepen Hina Bhatti (Open VLD).

Vier Oostendenaars worden het gezicht van een sensibiliseringsacite: ze zullen verschijnen op affiches, op evenementen… “Het is ook echt de bedoeling dat we hen mee het beleid laten maken“, zegt Hina Bhatti. “We toetsen met hen af welke ingrijpen we kunnen doen om Oostende nog meer inclusief te maken.”

Er zijn vier Bijzondere Oostendenaars: Niels Dewulf (30), die doof geboren is en aan de slag is in de Stedelijke Werkhuizen, Stephie Segers (27) die autistisch is en werkt als marinebioloog bij het ILVO en Christophe Hubrechtsen (43) die blind is en al 18 jaar werkt bij de telefooncentrale van het Oostendse stadhuis. Tot slot is ook Jamie Van Kerschaver een van de ambassadeurs: hij heeft het syndroom van Down en werkt bij Duinhelm of in soepbar Lizette. Alle vier de ambassadeurs zijn erg trots en blij dat ze kunnen meewerken aan het nieuwe project.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier