Bijtjesgroep De Dorpsparel versiert etalage JBC Tielt

De bijtjesgroep van De Dorpsparel met hun creatie in de JBC-etalage.©WMe by Wouter Meeus foto WME
De bijtjesgroep van De Dorpsparel met hun creatie in de JBC-etalage.©WMe by Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Wie de volgende dagen naar de Tieltse vestiging van JBC op de Carrefour-site gaat, moet zeker even de kleurrijke etalage bekijken. De leerlingen van de peuter- en eerste kleuterklas van basisschool De Dorpsparel in Schuiferskapelle mochten namelijk de etalage onder handen nemen.

In het kader van het jaarthema ‘Kunst’ deed de bijtjesgroep (peuter/eerste kleuter) in mei met succes mee aan de wedstrijd ‘Pimp een JBC-etalage’. Samen met de kleuters werd gebrainstormd rond het thema ‘Dromen van de zomer’.

“Het was verrassend om te zien hoe gericht onze jongste kleuters al kunnen brainstormen om tot leuke ideeën te komen”, vertellen Emmy Vanluchene en Céline Morret, begeleiders van de bijtjesgroep, met trots. “De laatste schoolweken stonden dan ook helemaal in thema van deze uitdaging. Maar we hadden ook het grote geluk dat onze kinderen net dit schooljaar, via ons jaarthema ‘Jij kun(s)t het!’, met heel wat vernieuwende kunstvormen in contact kwamen.”

Ook Els Hoens, shopmanager van het JBC-filiaal in Tielt, is heel enthousiast. “Deze actie staat echt voor wat JBC voor staat: familie en kinderen. Ik was heel blij toen we te horen kregen dat ook onze winkel een klasje op bezoek zou krijgen. Het moet gezegd, het resultaat is keischattig en meer dan geslaagd. Het is fantastisch om te zien hoe het vakantiegevoel uit de etalage spat. Veel respect dus voor het werk van de kleuters en de juffen, die alles tot dit mooie geheel hebben weten te coördineren.” (WME)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.