Bijna 8.000 euro in prijzenpot Wingense eindejaarsactie

Schepen Ann Mesure, Bert Van Parys en Nathalie Bauwens bij de aftrap van de eindejaarsactie. © Nele Sabbe
Redactie KW

De gemeente Wingene en Unizo organiseren samen een eindejaarsactie. De prijzenpot bedraagt net geen 8.000 euro aan waardebonnen. In totaal nemen 67 handels- en horecazaken deel.

“In 2019 werd voor het eerst een eindejaarsactie in de gemeente georganiseerd en die was meteen een schot in de roos”, vertelt Nathalie Bauwens die voorzitster is van Unzio Wingene-Zwevezele. “De tweede coronalockdown zorgde ervoor dat de eindejaarsactie vorig jaar niet kon plaatsvinden. Nu zijn we er terug met tal van deelnemers en prijzen.”

Voor de vele handelaars betekent deze actie een duwtje in de rug. Het zijn moeilijke tijden en dat is voor iedereen voelbaar. “Voor vele ondernemers is deze eindejaarsactie heel leuk meegenomen”, weet deelnemer Bert Van Parys van bloemen Bellini. “Het is een mooie actie die bovendien heel laagdrempelig is waardoor het voor elke handelaar haalbaar is om in te stappen. Elke klant kan meedoen en zo leuke prijzen winnen.”

Fotograaf

De gemeente promoot de actie sterk en heeft oog voor het harde werk dat de lokale handelaars verzetten. Bedoeling is dan ook om de deelnemers extra in de kijker te zetten. Een professionele fotograaf kwam langs bij alle deelnemende ondernemers om hen op beeld vast te leggen. De foto’s worden gebruikt voor de promotiecampagne. Schepen van Lokale Economie Ann Mesure: “Wij willen zo een waardering uiten voor de dagdagelijkse inzet van de ondernemers voor hun klanten. Maar liefst 67 handels- en horecazaken nemen deel en dat is een succes. De prijzenpot is rijkelijk gevuld met aankoopbonnen die besteed kunnen worden bij alle deelnemende handelaars.” De eerste prijs bedraagt 500 euro, de tweede prijs 250 euro en de derde prijs is 100 euro. Daarnaast zijn er nog tientallen bonnen te winnen van 25 euro. Het totaalbedrag komt op 7.900 euro.

Start op 1 december

De eindejaarsactie start op woensdag 1 december en loopt de volledige maand. Klanten krijgen bij elke aankoop een stempel op hun stempelkaart bij de deelnemende handels- en horecazaken. “Wanneer ze vier stempels verzameld hebben bij vier verschillende handelaars, kunnen ze hun stempelkaart indienen en zo meedingen naar de mooie prijzen,” zegt Nathalie Bauwens. “Elke klant kan zoveel stempelkaarten verzamelen als hij of zij wil om zo de kans op een prijs te vergroten.” Volle stempelkaarten kunnen tot en met 8 januari 2022 ingediend worden bij de deelnemende handelaars. De loting van de winnaars is voorzien op 15 januari en de winnaars worden persoonlijk verwittigd. (Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier