Bijna 400 deelnemers op tractor- en truckwijding van de Groene Kring Tielt

© Wouter Meeus
Redactie KW

De Groene Kring afdeling Tielt organiseert elk jaar op de derde zaterdag van maart zijn traditionele tractor- en truckwijding. Maar liefst 398 deelnemers verzamelden op de terreinen van Nemegheer nv voor dat jaarlijkse spektakel.

Niet alleen Tieltse deelnemers vonden hun weg naar de Wakkensesteenweg want met deelnemers uit Eeklo, Maldegem, Oostende en zelfs Nederland kan de organisatie in Tielt zich tot een van de grotere en populairdere events rekenen. Om 20.30 uur zette de karavaan zich in beweging voor een tocht rond en op de Poelberg, waarbij ook de wijding door diaken Kris Nemegheer plaatsvond. Ondanks het groot aantal deelnemers en het feit dat de colonne voertuigen een totale lengte in beslag nam van maar liefst 7 kilometer verliep alles bijzonder vlot en gedisciplineerd. Keerzijde van het enorme succes is wel dat de organisatie volgend jaar wellicht op zoek moet naar een grotere locatie.

Vriendenkring over de verenigingen heen

De Groene Kring Tielt is een vereniging voor jonge land- en tuinbouwers van 18 tot 35 jaar. “We zien een mooie doorgroei van leden uit de KLJ naar de Groene Kring”, zegt medeorganisator Ruben Nemegheer. “Met 170 actieve leden behoren we tot de grotere afdelingen van de streek. Eens de 35 gepasseerd zien we dan weer dat we vers bloed leveren voor de Landelijke Gilde, waardoor we door de jaren heen een toffe vriendenkring vormen over de verenigingen heen.”

(WME-foto WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier