Bijna 100 kinderen thuis na verschillende besmettingen bij kinderopvang ’t Hoogappeltje in Kortrijk

Kinderopvang ’t Hoogappeltje in de Doorniksesteenweg in Kortrijk, onderdeel van de Heilig Hart groep, houdt de deuren nog zeker tot begin volgende week dicht. Aan 98 kinderen en een twintigtal medewerkers werd gevraagd om in quarantaine te gaan. “Alle personeelsleden worden getest, volgende week analyseren we de situatie opnieuw”, laat stafmedewerker kinderopvang Tine Vermeersch weten.


Ouders wiens kindje in kinderopvang ’t Hoogappeltje in de Doorniksesteenweg in Kortrijk verblijft, moeten op zoek naar een andere oplossing. Vorige week maandag bleken er al besmettingen te zijn bij het personeel in drie van de zeven leefgroepen in het kinderdagverblijf. Die kinderen en personeelsleden kregen meteen de vraag om thuis te blijven.

Geen andere keuze

“In de loop van de week bleek dat er ook in andere groepen besmettingen opdoken. We hadden dus geen andere keuze dan voorlopig volledig sluiten”, aldus Tine. Hoeveel besmettingen er precies zijn, wil ze liever niet kwijt. “Maar alle personeelsleden zullen getest worden”, belooft ze.

Nochtans worden de regels van Kind en Gezin goed opgevolgd in ’t Hoogappeltje. “Wij zijn zelfs nog wat strenger voor onszelf dan strikt genomen noodzakelijk”, aldus Tine. “De verschillende leefgroepen komen ook nooit met elkaar in contact. Het is ons dus een raadsel hoe onze mensen besmet geraakt zijn. Al vermoeden we dat zeker de eerste besmettingen niet op de kinderopvang zelf hebben plaats gevonden.”

Volgende week weer open

’t Hoogappeltje blijft nog zeker tot begin volgende week dicht. “Daarna gaan we een nieuwe analyse uitvoeren en kijken of we weer open kunnen”, klinkt het. “Maar dat hangt van veel verschillende factoren af. Zo moet er bijvoorbeeld ook genoeg personeel zijn om de kindjes op te vangen.”

Zorggroep Heilig Hart telt nog acht andere kinderdagverblijven in onze streek. Zij blijven voorlopig allemaal gespaard van besmettingen.

Nog niet zo lang geleden sloot de vrije basisschool ’t Hoge, gelegen recht tegenover de kinderopvang, nog enkele dagen de deuren. Een aantal personeelsleden was er besmet met het coronavirus. Het hele korps ging in quarantaine. Ondertussen is de school opnieuw open.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.