Bijkomende coronamaatregelen in Houthulst door hoge cijfers

Burgemeester van Houthulst Joris Hindryckx.©Davy Coghe Davy Coghe
Burgemeester van Houthulst Joris Hindryckx.©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Het aantal coronabesmettingen in Houthulst blijft hoog. “Op vandaag tellen we nog 48 nieuwe besmettingen, waarmee we op 400 per 10.000 inwoners komen. Daardoor ligt onze besmettingsgraad het hoogst in West-Vlaanderen”, vertelt burgemeester Joris Hindryckx

“Vorige week zaten we nog aan 800/10.000 inwoners, we zijn dus wel de goede weg op aan het gaan. Toch zijn we genoodzaakt om de bijkomende maatregelen die we troffen te verlengen tot en met 28 februari.”

Dat houdt in dat alle georganiseerde evenementen en groepsactiviteiten, ook deze in privé lokalen, zalen en vergaderruimtes worden verboden. Dit met uitzondering van de meerdaagse kampen in de krokusvakantie, die gaan wel door onder voorwaarden. We doen dit in het belang van het welzijn van de jongeren en ook om voldoende opvang te kunnen garanderen. “De voorwaarden zijn dat de activiteiten moeten goedgekeurd worden door het lokaal bestuur, op voorhand moeten worden aangevraagd en er bij de aanvraag een draaiboek van het kamp en een namenlijst van deelnemers en begeleiders zit. Overnachten wordt niet toegelaten”, legt burgemeester Hindryckx uit.

Activiteiten verplicht buiten

“Voor de kinderen die jonger zijn dan 12 jaar is er een beperking van 25 personen per groep zonder de begeleider inbegrepen, de activiteiten gaan ook bij voorkeur buiten door. Voor de 13- tot 18-jarigen geldt dat er maximaal 10 deelnemers per groep worden toegelaten zonder de begeleider inbegrepen en dat de activiteiten verplicht buiten doorgaan.”

Boeken thuis gebracht

Daarnaast zijn alle jeugd-, sport, en culturele werkingen opgeschort, met ook de gewone werking voor de kinderen jonger dan 12 jaar. Erediensten mogen niet doorgaan, alle gemeenschaps- en ontmoetingszalen blijven gesloten. De bibliotheek en haar uitleenposten in Klerken en Merkem zijn niet fysiek toegankelijk. Boeken kunnen online worden besteld via https://houthulst.bibliotheek.be . De bestelde boeken worden bij je thuis gebracht. Het terug inleveren van boeken en dvd’s kan coronaproof in de daartoe voorziene bak in het sas van de hoofdbibliotheek.”

Wat kan wel nog?

Het skatepark is open vanaf 13 februari, maar hier geldt het samenscholingsverbod en mogen dus maximaal 4 personen samen zijn. Het onderwijs, de buitenschoolse kinderopvang, Kind & Gezin en de bloedinzamelingen van het Rode Kruis blijven toegankelijk. De muziekschool blijft de lessen aanbieden via afstandsleren. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.