Bij Picanol in Ieper wordt de productie voortgezet: “Dag na dag evalueren”

Het aandeel van Picanol opende na de schorsing op de beurs 1,5 procent lager. © belga
Redactie KW

Bij weefmachineproducent Picanol in Ieper wordt de productie voortgezet. “Het is dag na dag evalueren, maar we hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen.”

Nadat het bedrijf al het slachtoffer werd van een grote hacking heeft de weefmachinebouwer nu op wereldschaal af te rekenen met COVID-19. “Nadat we eerder al maatregelen namen naar reizen toe en rond vergaderen, grepen we ook al vlug in op de werkvloer”, aldus woordvoerder Frederic Dryhoel. “Op basis van de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de lokale overheden hebben we al specifieke gezondheids- en veiligheidsmaatregelen genomen om de werknemers en de omgeving te beschermen tegen de ziekte. Daarnaast houden we onze toeleveringsketen nauwlettend in de gaten en zijn we voortdurend in contact met onze partners om inzicht te krijgen in de mogelijke impact.”

China opnieuw opgestart

“Op die manier kunnen we evalueren of we aanpassingen aan onze activiteiten moeten doorvoeren. We doen ons best om met deze situatie om te gaan, rekening houdend met de aanbevelingen van de WHO en de relevante lokale autoriteiten.”

Hoe groot de impact van deze gezondheidscrisis zal zijn op het bedrijf, is nog niet duidelijk. Een beetje goed nieuws is dat de fabrieken van Picanol in China opnieuw zijn opgestart, nadat die het eerste slachtoffer werden van het virus.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier