Bij Juwelen Elise in Heule vind je handgemaakte sieraden

Elien Vandenbroecke verkoopt voortaan haar handgemaakte juwelen in Juwelen Elise.© CH
Elien Vandenbroecke verkoopt voortaan haar handgemaakte juwelen in Juwelen Elise.© CH
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

‘Juwelen Elise’ is een nieuwe winkel ten huize van Elien Vandenbroucke in de Jan Carreerstraat in Heule. Elien ontwerpt, maakt en verkoopt er handgemaakte sieraden voor dames, heren en kinderen.

Elien Vandenbroecke (35) vormt een samengesteld gezin met Gregory Picquette (39) en de kinderen Louise, Victor, Loïc en Logan. Elien werkt als keukenverantwoordelijke in de tuinbouwschool Kortrijk. Nu start Elien ook als juweelontwerpster in bijberoep.

“Juwelen Elise staat voor schoonheid en kwaliteit. Ik ontwerp en vervaardig betaalbare en trendy juwelen. Maar ik bewerk ook oudere sieraden van klanten, met bijvoorbeeld een emotionele waarde, tot een nieuw sieraad. Of ik werk ideeën van de klant uit naar gepaste creaties en sieraden op maat”, vertelt Elien. Naast de nieuwe creaties ontwerpt en realiseert Elien ook juwelen op bestelling. Zo zijn er de armbanden met naam of initialen.

Een zwak voor juwelen

“Ik heb altijd al een zwak gehad voor juwelen. Ik wou dit al lang doen”, vertelt Elien. “Tijdens de zes maanden economische werkloosheid door de coronacrisis kreeg het idee meer vorm. Covid gaf mij tijd en ruimte om het concept uit te werken.”

“Mijn opleidingen juwelen ontwerpen en materialenleer in Antwerpen en Nederland zijn beëindigd. Voor mij was de tijd rijp om de grote stap te wagen.” Elien haalt haar materiaal/benodigdheden in Parijs, Antwerpen en Amsterdam.

“De naam van mijn winkel, Elise, is een idee van mijn dochter Louise”, vertelt Elien. “Toen ik de winkel aan het inrichten was, kwam mijn dochter met het idee om een deel van haar en mijn naam nemen. EL-ien en lou-ISE is gelijk aan ELISE. Zo is de winkel ook een deel van mij , zei ze.”

Openingsweekends

De openingsweekends zijn gepland op 1 en 2 mei, en 8 en 9 mei, met allerlei kortingsacties en winacties. “Iedereen is er coronagewijs welkom. Ik hoop dat iedereen de weg naar mijn winkeltje vindt.”

De creaties van Juwelen Elise kan je ook aankopen in Kapsalon Naturel in Heule, Maison Coiffure in Roeselare, Kapsalon Delphine in Moorsele en Nagelstudio in Kuurne.

Info: juwelenbyelise20@gmail.com; 0497 99 41 06; Juwelen Elise, Jan Carreerstraat 41 Heule; op Facebook

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.