Bij jeugd(werking) KSV Roeselare houdt men ondertussen het hart vast over de toekomst

De licentie van de jeugd voor elitevoetbal kan er slechts komen als ook het eerste elftal een licentie voor eerste klasse B krijgt. © belga
Redactie KW

Er is nog weinig tot geen duidelijkheid over de licentie voor eerste klasse B die KSV Roeselare nog moet halen. Indien dat niet lukt, is KSV Roeselare gedoemd om in eerste amateurklasse te gaan voetballen en dan is elitevoetbal voor de jeugd uitgesloten. Ook daar klikt overigens de klok. De deadline voor de jeugdlicentie voor het elitevoetbal werd op 23 april vastgesteld.

Ook bij de jeugd brandt het knipperlicht e sportieve toekomst voor de jeugd is op de dag van vandaag erg onzeker, omdat het niveau van de jeugdwerking rechtstreeks afhangt van het eerste elftal.

Indien het eerste elftal de licentie voor 1B voor volgend seizoen niet kan behalen, dan zakken ze automatisch naar eerste amateur en speelt de KSVR-jeugd geen elitevoetbal meer, maar hebben ze wel nog het vangnet van het interprovinciale jeugdvoetbal.

Ook spelers die via scouting naar KSV Roeselare zouden komen, beginnen af te haken

Die onzekerheid schrikt veel ouders en spelertjes, jeugdcoördinatoren en trainers af en maken het erg moeilijk om in functie van volgend jaar te werken, omdat niemand weet op wel niveau de jeugd actief zal zijn. Spelers die via de scoutingcel op de radar van KSV Roeselare waren gekomen, haken ondertussen af door de onzekere situatie en overwegen andere opties. Ook bij de talentvolle jongeren van wit-zwart wordt aan de mouw getrokken door de West-Vlaamse eersteklassers die al verzekerd zijn van hun licentie en dus van elitevoetbal

Het is voor vele ouders, spelers, trainers en nog vele andere mensen met een hart voor de KSVR-jeugd dus bang afwachten. (FBR/WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier