Big Jump was een groot succes in Harelbeke

© ADM
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Enkele tientallen waterratten en een meervoud aan supporters trokken naar het kanaal Bossuit-Kortrijk voor de Big Jump. Onder hen de Harelbeekse schepen van Milieu Tijs Naert (Groen).

Big Jump is een jaarlijkse internationale ecologische actie van GoodPlanet om de povere waterkwaliteit van rivieren en waterlopen onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Op verschillende plaatsen in Europa springen mensen in rivieren, vijvers en kanalen om de vraag naar proper en gezond (zwem)water kracht bij te zetten. De Milieudienst, de MinaRaad en de Harelbeekse Kano Vereniging sloegen de handen in elkaar voor de tweede Big Jump in Harelbeke. Tientallen zwemmers en supporters kwamen opdagen. Onder hen schepen van Milieu Tijs Naert (Groen) die alles in goede banen leidde.

Schepen van Milieu Tijs Naert.
Schepen van Milieu Tijs Naert.© ADM

Het is leuk, maar het is ons toch vooral om de boodschap te doen

“We vestigen daarmee de aandacht op de nood aan proper water, maar we vragen evenzeer aandacht voor de recreatie op het kanaal”, duidt de schepen.

Er wordt momenteel gewerkt aan een project voor verbreding en verdieping van het kanaal. “Er moeten grotere schepen over het kanaal varen en de doortocht naar de Leie moet efficiënter worden aangelegd. We vragen de ingenieurs, onderzoekers en verantwoordelijke overheden om ook te onthouden dat het kanaal voor heel veel recreanten van groot belang is en dat ingrepen op het kanaal rekening zouden houden met die recreanten op en langs het water. Het is leuk, maar het is ons toch vooral om de boodschap te doen.”

Big Jump was een groot succes in Harelbeke
© ADM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier