Biezenhoeve en UniQuest lanceren M.E.L.K. Challenge

Jeroen Cauwelier, Sofie Vanpeperstraete en Geert Vandenbussche.© LBR
Jeroen Cauwelier, Sofie Vanpeperstraete en Geert Vandenbussche.© LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Sofie Vanpeperstraete en Geert Vandenbussche van onthaalboerderij De Biezenhoeve in Watou en Event & Travel-kantoor UniQuest uit Poperinge lanceren de M.E.L.K. Challenge: “Een unieke teamuitdaging vol Mysterie en Escape met Loeiende Koeien.”

De onthaalboerderij De Biezenhoeve van Sofie Vanpeperstraete en Geert Vandenbussche in Watou is de uitvalsbasis voor de M.E.L.K. Challenge. Het is een samenwerking tussen de uitbaters van De Biezenhoeve en Jeroen Cauwelier van Event & Travel-kantoor UniQuest in Poperinge. “De M.E.L.K. Challenge is meer dan een openlucht escaperoom en veel meer dan een klassiek maïsdoolhof”, klinkt het bij Jeroen en Sofie.

Mysteries en raadsels

Van reizen is er deze coronacrisis niet veel van in huis gekomen. Event & Travel-kantoor UniQuest is gedurende de hele periode nooit bij de pakken blijven zitten en liet zijn creativiteit los op de eigen streek rondom Poperinge.

Er was de unieke zoektocht De doos van corona en het unieke thuisavontuur boordevol unieke mysteries en raadsels The Hunt . Ook nu komt Jeroen Cauwelier, eigenaar van Uniquest, creatief uit de hoek.

“Dit project werd gerealiseerd in samenwerking met Sofie Vanpeperstraete en Geert Vandenbussche, uitbaters van onthaalboerderij De Biezenhoeve in Watou. Corona en de lockdowns die daarop volgden waren een gigantische uitdaging en tegenslag voor zowel Sofie en Geert als voor mezelf. Leuke teambuildings op de boerderij, gezellig samenzijn, unieke reizen naar nabije of verre bestemmingen. Sinds maart 2020 kwam dat allemaal op een laag pitje te staan of was het zelfs helemaal niet mogelijk”, zegt Jeroen.

Alternatieve activiteit

“Zowel bij de Biezenhoeve als UniQuest bleven we niet bij de pakken zitten. Sofie speelde met het idee om een maïsdoolhof te maken op een van hun landbouwvelden voor de aankomende zomer. Afgelopen zomer en tijdens de winter werkten we bij UniQuest een aantal nieuwe escapegame-concepten uit als alternatieve activiteit. Samen staan we sterker en dat dachten Sofie en ik ook. We staken de hoofden bij elkaar, de creativiteit werd onderling aangesterkt en de M.E.L.K. Challenge werd geboren”, klinkt het bij Jeroen.

De M.E.L.K. Challenge is volgens de initiatiefnemers meer dan een openlucht escaperoom en veel meer dan een klassiek maïsdoolhof. “Het is een unieke teamuitdaging vol Mysterie en Escape met Loeiende Koeien (M.E.L.K.) en dat in de prachtige setting van een maïsdoolhof.”

Veel meer kunnen ze niet verklappen. “Wel dat je met je vrienden of familie op speurtocht zal moeten en hopelijk vinden jullie wat we kwijt zijn in ons maïsveld….. Of ergens anders? Wie weet? Aan de hand van leuke, spannende opdrachten en vraagstukken kom je erachter en vooral samenwerking en onderlinge communicatie worden cruciaal.”

“Het is de perfecte uitdaging om na corona samen met vrienden, familie of collega’s terug uit jullie kot te komen en samen te genieten van een uniek avontuur in open lucht”, klinkt het bij Jeroen en Sofie.

Primeur voor België

“Het initiatief is uniek in zijn soort en een primeur voor België. Het is een perfect voorbeeld van een creatieve samenwerking tussen twee gepassioneerde lokale ondernemers, die hiermee aan zowel inwoners van Poperinge en omstreken als toeristen een verrassend leuke groepsactiviteit kunnen voorschotelen.”

Vanaf 10 juli tot eind september kan je de M.E.L.K Challenge ontdekken in onthaalboerderij De Biezenhoeve. Vooraf reserveren gebeurt via www.biezenhoeve.be , biezenhoeve@telenet.be , info@uniQuest.be of www.uniquest.be . “Op de websites kan je de beschikbare ontdekken. Na september wordt de challenge verdergezet, maar dan niet meer op het maïsveld. De boerderij zelf wordt dan de uitvalsbasis.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten