Bietje zoekt baasje dat zich niet laat afschrikken

Gaëlle Pannecoucke met Bietje. (foto AN)
Gaëlle Pannecoucke met Bietje. (foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Bietje, een kattin van zes jaar oud met een hele boze blik, maar met een peperkoeken hartje.

Bietje verblijft al sinds maart in dierenasiel De Leiestreek. Ze werd gevonden op straat in Bissegem, maar moet ooit door het leven gegaan zijn als huiskat.

“Ze had namelijk een halsbandje aan toen ze werd binnen gebracht”, weet Gaëlle Pannecoucke, medewerker van het asiel. “We hebben er alles aan gedaan om haar baasjes te vinden. Maar ze was niet gechipt en we weten natuurlijk ook niet of ze bewust werd achter gelaten. Daarom zoeken we nu een nieuwe thuis voor haar.”

Woeste blik

Helaas vlot de zoektocht niet echt. Ongewoon voor een enigszins verlegen maar vriendelijk katje van die leeftijd. “We vermoeden dat het iets te maken heeft met haar blik. Ze lijkt iedereen woest aan te staren, maar dat is dus gewoon hoe ze eruit ziet. (lacht) In werkelijkheid is ze heel aanhankelijk en lief. Ze houdt ervan geaaid te worden, maar blijft wel liefst met haar vier pootjes op de grond staan.” Gaëlle en haar collega’s zoeken een rustige thuis voor Bietje zonder andere huisdieren of kleine kinderen. Bietje moet er binnen en buiten kunnen spelen.

Heb jij de perfecte thuis voor Bietje? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem rechtstreeks contact op met dierenasiel De Leiestreek.