Bierverkoop bij paters van Westvleteren gaat verder tijdens lockdown

Aangezien bier behoort tot de voedingsmiddelen, gaat de bierverkoop bij de broeders van de abdij van Westvleteren gewoon door.

© RVL
© RVL

“De bierverkoop kan gewoon verder gevolgd worden online, via de site van de paters . En eigenlijk verloopt die aan hetzelfde ritme als vroeger, voor de crisis. De verkoop blijft dus zowat constant”, zegt woordvoerder Yves Panneels.

Maximaal drie kratten

“Om de twee weken zijn er afhaalmomenten voorzien, de kalender is terug te vinden op de website. Alles moet uiteraard coronaproof verlopen. Voorlopig komen alleen klanten met een adres in België in aanmerking. Het is niet toegelaten om je voertuig te verlaten, wanneer je in de wachtrij staat. De sociale afstandsregels (min. 1,5 meter) moeten te allen tijde gerespecteerd worden. Alle betalingen gebeuren cashloos. De aanwijzingen van onze medewerkers dienen strikt opgevolgd te worden. Tijdens het eerstvolgende verkoopmoment kan je maximaal 3 kratten bier aankopen met een maximum van 3 kratten van het zelfde type gekozen uit de 3 soorten Trappist Westvleteren die op dat ogenblijk nog beschikbaar zijn.”

Aderlating

Het gastenhuis is gesloten, en in de abdij zijn geen bezoekers toegelaten. “Het café In de Vrede is uiteraard gesloten, zoals alle horecazaken. Dat is een serieuze aderlating voor de broeders, want daar wordt erg veel patersbier geconsumeerd. Maar dat zal voorlopig zo blijven tot eind januari volgend jaar. De regering kondigde aan pas rond 15 januari de zaak te herbekijken. Ik heb geen juist zicht op de verkoop aan buitenlanders aan de abdij op dit moment. De broeders hopen dat binnenkort de Fransen weer mogen komen, want daar spreekt men van eerdere versoepelingen”, besluit Yves Panneels. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.