Bier proeven tijdens Bierfestival #VANRSL in Roeselare

Björn Cappelle, Tine Vercruysse, Stijn Couvreur, Katrien Vanbrabant, Wacho Debels zijn klaar voor het Bierfestival op 12 oktober. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Op zaterdag 12 oktober laten de organisatoren van Bierfestival #VANRSL bierkenners en -proevers genieten van traditionele en ongekende bieren. “We hebben de ambitie de verrassende wereld van het bier overal bekend te maken”, klinkt het overtuigend.

Dit bierfestival, dat twee jaar verbonden was aan de Westlaanpromenade, vindt nu voor de derde keer plaats onder de naam ‘Bierfestival #VANRSL. De talentvolle Beverse organisatoren Tine Vercruysse, Björn Cappelle en biergoeroe Freddy ‘Wacho’ Debels zijn samen met Stijn Couvreur en zijn vrouw Katrien Vanbrabant in dit bierverhaal gestapt. Voor deze editie wijken we wat af van de puur West-Vlaamse biertjes”, aldus Stijn. “Af en toe tapten we uit dezelfde bierkranen van gelijkaardige evenementen uit de regio. Een twaalftal brouwerijen bieden je de mogelijkheid om een vijftigtal bieren te degusteren. We willen op onze manier aandacht besteden aan onze internationale biercultuur. Elk jaar proberen we ook voor enkele aantrekkelijke nieuwigheden te zorgen. Glace Poland heeft bijvoorbeeld speciaal voor ons initiatief een ijssorbet met een vier fruitige biertjes ontwikkeld. Daarnaast kun je het unieke Cuberdonbier proeven. Na lang onderhandelen oordeelde men bij de Mechelse brouwerij Het Anker dat we mochten rekenen op hun bieren om ons niveau nog wat op te krikken. Hun traditionele trio van Gouden Carolus met blonde tripel, hun donker Classis en de low alcohol Ultra zit samen met hun wereldberoemde Gouden Carolus Whisky Infused in ons proefassortiment. Van de Cuvée van de Keizer krijgen we de Impérial Dark en Blond.”

Bierpakketten

“Ons doel is mensen de kans geven zoveel mogelijk biertjes te ontdekken. In dit gamma zit zodanig veel variatie dat iedereen wel een passende smaak vindt. Dit gaat van zoet naar bitter of van zwaar naar licht. Voor 10 euro krijg je een startpakket met vijf jetons én een glas. Je krijgt 2 euro waarborg terug als je het glas binnenbrengt. De kinderen kunnen zich amuseren op het springkasteel. Om het uur verloten we ook enkele bierpakketten. Tijdens het degusteren kun je de innerlijke mens wat aansterken met kaas van ‘t Groendal en Rodenbachpastei.

We willen mensen zoveel mogelijk biertjes laten ontdekken

Vanaf 17.30 uur worden warme borrelhapjes aangeboden. Om de veiligheid te garanderen kan gebruik gemaakt worden van Taxi-service ‘Clé-Ann-Do’. Reserveren kan op het nummer 0497 43 02 19 en 0472 27 40 15. Je wordt gebracht en opgepikt. Zo kan je onbezorgd genieten en voor wie met het openbaar vervoer komt, zorgen we voor de verbinding met het station.”

“Vorig jaar kwamen opvallend veel proevers met de fiets. Er is dus geen enkele reden om niet aanwezig te zijn.”

De organisatoren gokken op 1.500 aanwezigen. Deze proeverij vindt plaats in de conferentiezaal van de Expohallen, Diksmuidsesteenweg 400, Roeselare. Deuren gaan open vanaf 14 uur. (Koen Kerkaert)

Meer info op hun facebookpagina ‘Roeselaars. bierfestival’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier