Biënnale Interieur in Kortrijk wordt uitgesteld naar het najaar van 2021

Een sfeerbeeld uit de vorige editie. © Sam Gilbert
Redactie KW

Het Covid-19-virus heeft ook zijn impact op de internationale interieur- en beurswereld. De biënnale Interieur wordt uitgesteld, maar de Belgische Designer van het jaar wordt wel gevierd.

De pauzeknop die tijdelijk werd ingedrukt, lijkt ondertussen meer dan een reset te betekenen. “De impact van het Coronavirus is enorm voelbaar”, zegt Jo Libeer, CEO van de biënnale Interieur. “Er heerst onzekerheid en investeringen worden uitgesteld. Wij moeten als organisatie hierin ookonze verantwoordelijkheid nemen, zowel naar exposanten als naar bezoekers toe. Omdat we het kwaliteitslabel hoog in het vaandel voeren, hebben we dan ook beslist de 27e editie van de Biënnale Interieur met een jaar op te schuiven. De impact op een interieurfeest met 50.000 bezoekers is te groot om een succesvolle editie te garanderen.”

2020 wordt sowieso een bijzonder jaar voor de biënnale Interieur. Dit jaar wordt voor de 15de keer de Belgische designer van het jaar gevierd. Deze prijs zal in het najaar worden uitgereikt. De ontwikkeling van een heus stadsfestival en het gericht uitwerken van een intens en professioneler programma beantwoordden aan de vragen van de markt. Dat veranderingsproces wordt nu verder uitgewerkt.

“We kijken hoopvol naar de toekomst en krijgen er een jaar bij om aan een inhoudelijk sterke biënnale te werken.”

Door het opschuiven naar 2021, verandert de Biënnale INTERIEUR van jaar en wisselt het de pare jaren voor de oneven jaartallen en zal dus plaatsvinden van 21 tot en met 25 oktober 2021.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier