Bieke Dobbels wordt coördinator van centrum voor dagverzorging ‘t Nest in Langemark

Joke Despeghel en Bieke Dobbels. (foto pco)
Redactie KW

In geheime zitting van de gemeenteraad werd Bieke Dobbels (27) aangesteld als coördinator van het centrum voor dagverzorging (CDV) ‘t Nest van de woonzorgcampus De Boomgaard. Bieke Dobbels uit Staden werkt al vijf jaar als ergotherapeute voor het woonzorgcentrum.

Het centrum voor dagverzorging ‘t Nest biedt dagopvang aan zorgbehoevende en niet-zorgbehoevende 65-plussers aan. Het centrum is elke werkdag open van 8.30 uur tot 17.15 uur. Het biedt verzorging, ondersteuning en activiteiten aan op maat. “Het centrum wil een huiselijke, warme en open sfeer creëren waar gebruikers zich thuis voelen. We gaan op zoek naar een zinvolle dagbesteding, ontspanning en bieden de mogelijkheid om sociale contacten te onderhouden. ‘s Middags wordt een warme maaltijd aangeboden en is er mogelijkheid tot het meenemen van een broodmaaltijd naar huis”, zegt kersvers coördinator Bieke Dobbels. “Het nieuwe project sprak me erg aan. Het is een nieuwe uitdaging en een kans die ik graag met beide handen grijp.”

22 euro per dag

Het centrum voor dagverzorging maakt deel uit van de woonzorgcampus in Langemark-Poelkapelle. “We zetten in op integratie in de buurt en sluiten aan op het activiteitenaanbod in de regio. De dagprijs van het centrum voor dagverzorging bedraagt 22 euro. Terugbetalingen zijn mogelijk via de eigen mutualiteit.”

Naast Bieke als coördinator van het centrum voor dagverzorging staan Joke Despeghel en Hanna Baelen van de sociale dienst de mensen bij voor de praktische kant bij opname en financiële zaken met betrekking tot terugbetalingen. Inschrijven kan bij de sociale dienst die ook instaat voor de gegevensverzameling van iedere gebruiker.

Infomoment

Op 28 november organiseert het woonzorgcentrum om 14 en 18 uur een infomoment rond het nieuwe centrum voor dagverzorging. Dat vindt plaats in het woonzorgcentrum in Langemark. (pco)

Info: Bieke Dobbels,

057 49 08 29 –

bieke.dobbels@ocmwlangemark-poelkapelle.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier