Bibliotheekmagazine Harelbeke in nieuw kleedje

Bibliothecaris Jan Van Herreweghe en bibliotheekmedewerker Stijn Mestdagh tonenhet resultaat. (foto LOO)
Redactie KW

Sinds begin 2020 heeft het maandelijkse magazine van de bibliotheek van Harelbeke een andere vorm en een nieuwe lay-out. Het kreeg ook een nieuwe titel: Het Geheugen van de Mensheid: maandelijks magazine van de Weirelbibliotheek Oarelbeke.

De Bibliotheek Harelbeke is al enkele decennia in de regio bekend voor haar intense werking. Sinds 1997 treedt ze ook met haar leden effectief in contact met de maandelijkse publicatie van het magazine Het geheugen van de mensheid. In dat magazine houdt de Harelbeekse bibliotheek haar gebruikers op de hoogte van de komende activiteiten.

“Het betreft lezingen met informatie over de sprekers en de boeken die ze hebben geschreven; tentoonstellingen met info over de kunstenaars en over hun beeldend oeuvre; infostands over bepaalde onderdelen van de collectie zoals poëzie, huisdieren, de musical en meer; verjaardagen of het overlijden van schrijvers, kunstenaars, filmregisseurs; allerhande mededelingen met betrekking tot het reilen en zeilen in het bibliotheekwezen; het overnemen van belangrijke artikels over leesbevordering, enzovoort”, vertelt bibliothecaris Jan Van Herreweghe.

low budget

Het tijdschrift is sinds zijn ontstaan altijd op lowbudgetbasis gerealiseerd. “Het is naast de digitale nieuwsbrief nog altijd een geschikt medium om de gebruikers over het reilen en zeilen te informeren”, aldus bibliotheekmedewerker Stijn Mestdagh, die tekent voor de vormgeving en ook teksten schrijft.

“Het magazine was dringend aan een remake toe. 2020 lijkt ons een uitstekend jaar om die vernieuwing te presenteren. Om budgettaire redenen blijft het een berichtenblad op lowbudgetbasis, maar nu wordt gekozen voor een groter lettertype, meer kleur, meer illustraties en meer foto’s en een vormgeving die meer overzicht biedt.” Alle personeelsleden kunnen een bijdrage leveren, maar alles wordt in goede banen geleid door Stijn en bibliothecaris Jan Van Herreweghe, die de hoofdredactie op zich neemt. (Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier