Bibliotheek Zulte heropent maandag met afsprakensysteem

De heringerichte bibbalie met plexischermen en voorzien van handgel. © gf
Redactie KW

Na de heropstart van de markt, gaat ook de bibliotheek in Zulte op maandag 25 mei opnieuw open. De bibliotheek opent voor de basisdienstverlening van het ontlenen en inleveren van materialen. “Om alles op een veilige manier te laten verlopen, werd ook hier gekozen voor een afsprakensysteem,” zegt schepen van cultuur Michaël Vandemeulebroecke. “Daarnaast nemen we ook de nodige veiligheidsmaatregelen.”

Een afspraak maak je heel eenvoudig via www.zulte.be/afspraak, of telefonisch op het nummer T 09 243 14 87. Dit afsprakensysteem laat toe het aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig is te monitoren. Zo kun je per gezin maar een tijdslot reserveren en dit voor ofwel een volwassene ofwel een kind, vergezeld van een volwassene. Bij een bezoek aan de bib kom je voortaan binnen langs de tuin en verlaat je de bib langs de voordeur.

Het zal niet mogelijk zijn om de bibliotheekcatalogus in de bibliotheek te raadplegen. De bib raadt aan om de catalogus te raadplegen op je smartphone of thuis alvast je verlanglijst samen te stellen via zulte.bibliotheek.be. Ook tijdschriften en kranten kunnen voorlopig niet ter plaatse gelezen worden. Materialen voor inlevering dienen in de bovenste ‘inlever’-brievenbus gedeponeerd te worden. Deze materialen worden drie dagen in quarantaine gehouden alvorens ze opnieuw uitgeleend kunnen worden. Ook de service waarbij boeken aan huis worden gebracht, blijft behouden.

Daarnaast vraagt het gemeentebestuur om ook hier een mondmasker te dragen en er is handgel ter beschikking om de handen te ontsmetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier