Bibliotheek Zonnebeke start met afhaaldienst

De bibliotheek is niet open, maar boeken ontlenen kan wel. © (foto ZB)
Redactie KW

In navolging van tal van andere bibliotheken, begint de bib van Zonnebeke nu ook met een afhaaldienst.

In deze coronatijden waar iedereen in zijn kot moet blijven kan een god boek, een spannende film of een streepje muziek voor de nodige afwisseling zorgen. “De winkels zijn dicht maar de bibliotheek laat de inwoners en liefhebbers niet in de steek”, stelt cultuurschepen Ingrid Vandepitte ( #Team8980).

“Bibliotheken worden door de federale overheid beschouwd als openbare dienstverlening en moeten dus verplicht open blijven. Voor onze inwoners hebben we volgende regeling uitgewerkt. Vanaf 3 april werken we met een afhaalfunctie. De bib zelf is niet toegankelijk, maar je kunt wel boeken, cd’s, dvd’s aanvragen. Die kun je dan op een afgesproken tijdstip komen ophalen in het inkomsas van de bibliotheek. Materialen inleveren kan enkel via de inleverbox nabij het inkomsas van de bib. Dit alles met inachtneming van de regels van social distancing. De bibliotheek zal van dinsdag tot vrijdag open zijn van 14.30 tot 18.30 uur.”

Iedereen die lid is van de bibliotheek kan maximum vijf objecten (boek, cd of dvd) per lidkaart aanvragen. Dat kan via het aanvraagformulier op de website van de bibliotheek bibliotheek@zonnebeke.be of telefonisch op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 12 uur op het nummer 051 77 01 58. De uitleenperiode wordt tot zes weken verlengd. (NVZ)

Voor de nodige informatie kan men terecht op de website van de Letterschuur https://zonnebeke.bibliotheek.be/noodbib.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier