Bibliotheek van Wingene is gestart met een veilige afhaaldienst

De bibliotheek is gesloten, maar boeken ontlenen kan opnieuw. © (foto Nele)
Redactie KW

De gemeentelijk bibliotheek van Wingene is gesloten wegens de coronacrisis. Vanaf vandaag, 1 april, starten ze met een veilige afhaaldienst.

Tijdens de eerste weken van de coronacrisis was de bibliotheek gesloten omwille van de overschakeling naar een nieuw softwaresysteem. Dit is nu achter de rug maar de deuren blijven toe. De maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan worden uiteraard strikt opgevolgd. Toch wil men de lezers de kans bieden om boeken te lenen vanuit de bibliotheek. Men zocht naar een veilig alternatief en kwam tot een afhaaldienst.

Via de afhaaldienst kan men gereserveerde boeken afhalen. Iedere lener kan maximaal tien materialen reserveren en vervolgens uitlenen. Reserveren is dan ook verplicht en men vraagt om niet zomaar naar de bibliotheek te gaan. Na bevestiging van de bibliothecaris mag men achter de gereserveerde exemplaren gaan. Er mag slechts één persoon per keer binnen in de inkomhal. Het pakket kan enkel afgehaald worden in de bibliotheek van Wingene aan het Gemeenteplein en dus niet in het filiaal van Zwevezele. De lener mag vier lang de materialen bijhouden. De materialen terugbrengen kan via de inleverbox. De ingeleverde materialen uit de inleverbox worden daarna 72 uren in quarantaine geplaats voor alle veiligheid en de boekenkaften worden goed ontsmet.

Reserveren kan via het E-loket via www.wingene.be/coronavirus en zo kan je het digitaal formulier bij afhaaldienst bibliotheek invullen. Voor wie problemen heeft kan altijd contact opnemen met de gemeentelijke infolijn corona op het nummer: 051 65 00 70. (Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier