Bibliotheek van Menen start met afhaaldienst

De bibliotheek organiseert een afhaaldienst in barre coronatijden. © (foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Lockdown, blijf in uw kot en de coronadreiging. Vlaanderen blijft thuis om de verspreiding van een gemeen virus tegen te gaan. Netflix draait overuren en ook Youtube kent voor velen ondertussen geen geheimen meer. Om de tijd wat educatiever en cultureler te gaan vullen, is de bibliotheek van Menen gestart met een afhaaldienst!

Het concept van de afhaaldienst past in een aanpassing van het Vlaamse beleid, dat dergelijke dienst mogelijk moet maken. Bevoegd schepen Griet Vanryckeghem is alvast blij met deze mogelijkheid. “Tijdens de verplichte sluiting, een direct gevolg van de coronamaatregelen, schakelden we de bibliotheek van Menen over op het nieuwe, Vlaamse systeem”, klinkt het.

“Door die overschakeling kan iedere inwoner van de gemeente vanaf donderdag 2 april opnieuw materialen uit de bibliotheek ontlenen”, verklaart de schepen. “Het gaat om het volledige pallet aan materialen, van boeken tot dvd’s en cd’s. We kozen er bewust voor om het systeem zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk te houden. Wie wat wil ontlenen kan een mail sturen naar bibliotheek@menen.be met de gewenste titels en onze medewerkers leggen alles klaar. Afhalen kan dan, aan de daarvoor voorziene plaats,tussen 11 en 12 uur of tussen 17 en 18 uur. Heb je even geen inspiratie? Geen nood! De bibliotheek helpt je graag met het samenstellen van een pakket naar gelang de persoonlijke voorkeuren. Ben je ook niet mobiel of absoluut niet in staat zelf af te halen? Daarvoor hebben we eveneens een oplossing ter beschikking. Het volstaat te bellen op het nummer 056 51 58 70 en iemand komt je gevraagde titels bij je thuis afleveren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier