Bibliotheek van Ledegem organiseert ludieke actie in kader van Valentijn

Tot en met eind februari kunnen bezoekers aan de bibliotheek in de Rollegemstraat Ledegem op blind date met een boek. Kies je voor een romantische of een spannende date?

Bibliothecaris Johan Maes: “De lezer laat zich als het ware verleiden door boeken.” (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Bibliothecaris Johan Maes: “De lezer laat zich als het ware verleiden door boeken.” (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier

In het kader van Valentijnsdag lanceert de plaatselijke bibliotheek deze maand een leuk initiatief.

“Nog tot eind februari kan je in de bibliotheek op blind date met een boek. De bibliotheekmedewerkers kozen vergeten klassiekers, pareltjes van boeken en nieuwe of bekroonde boeken uit. Deze werden verpakt in neutraal verpakkingspapier en werden voorzien van een viertal trefwoorden. Op basis van die trefwoorden kiest de lezer om al dan niet op date te gaan met het boek”, legt Johan Maes het concept uit.

“De lezer laat zich als het ware verleiden door de hints die op het verpakkingspapier staan. Kiest de lezer voor een romantische of spannende date? Of gaat je voorkeur naar een literair hoogstandje?

“Deze actie is een leuke manier om andere auteurs en boeken te ontdekken dan die waar je normaal naar grijpt. Dit kan misschien het begin zijn van een ware literaire ontdekkingstocht”, vindt de bibliothecaris.

Kans om boek te winnen

Iedere bibliotheekbezoeker die een blind date boek ontleent, krijgt een beoordelingskaartje mee. “Op die manier polsen we naar hun leeservaring en komen we te weten of de date al dan niet geslaagd was.” Lezers die een ingevuld kaartje terug indienen in de bibliotheek maken kans om een boek te winnen. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.