Bibliotheek heeft slimme inleverbus en gesofisticeerd zelfuitleenstation

© (Foto DM)
Redactie KW

Knokke-Heist rust zijn hoofdbibliotheek uit met een slimme inleverbus en een gesofisticeerd zelfuitleenstation.

Aan de buitengevel van bibliotheek Scharpoord, aan de kant van de publieksparking in de Meerlaan, vindt men voortaan een slimme inleverbus. In deze intelligente box kan je bibliotheekmaterialen 24 uur op 24 uur inleveren. Deze smarttool kadert in het verder digitaliseren van de hoofdbibliotheek Scharpoord. De gesofisticeerde hard- en software zorgt voor gebruiksgemak en voor een uitgebreide dienstverlening, ook wanneer de bib gesloten is. Schepen Annie Vanden Bussche had de eer om de eerste boeken officieel af te leveren in de elektronische afleverbus.

Men scant eerst de boeken onder de gleuf door ze tegen de plaat te houden. Dan gaat de gleuf open en kan je het boek erin schuiven. Dit herhaal je per boek. Handig aan het systeem is dat de materialen meteen van je kaart gehaald worden. Dit kan je thuis controleren op je profiel via deze link: https://knokke-heist.bibliotheek.be/mijn-bibliotheek/aanmelden.

Naast het zelfuitleenstation komt er ook een betaalterminal. Voor de digitalisering van de dienstverlening van de bibliotheek trekt het gemeentebestuur 60.000 euro uit.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier