Bibliotheek en archief Oostvleteren verhuizen naar De Sceure

Achteraan is inmiddels een gloednieuwe uitbouw gerealiseerd. © RVL
Redactie KW

De werken aan het ontmoetingscentrum De Sceure in Oostvleteren, dat tevens het nieuwe gemeentehuis wordt, schieten goed op. Volgende week verhuist de bibliotheek.

“De nieuwe uitbouw is reeds gerealiseerd en de benedenverdieping is zelfs al volledig afgewerkt. Daar komen de bib en het archief, boven de nieuwe raadzaal/trouwzaal”, zegt algemeen directeur van de gemeente Nele Vanderhaeghe.

Zowel de bib als het archief verhuizen op woensdag 19 februari naar de nieuwe locatie, twintig meter verderop. Uitzonderlijk zijn de deuren van de bib daarom gesloten op zaterdag 15 februari. Daarna blijven de huidige openingsuren behouden: woensdag van 15.30 tot 18.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur. Beide filialen van de bib Vleteren (zowel Woesten als Oostvleteren) sluiten wegens overzetting naar het nieuwe bibliotheeksysteem hun deuren voor twee weken, van 23 maart tot 6 april 2020. De ingang van de bib in deze nieuwe aanbouw is (voorlopig) voorzien ter hoogte van de ingang van de grote zaal, aan de kant van de parking achteraan.

Nog geplande werken

“De firma Timo-Tuin werkt nog de laatste zone van de parking verder af. De ruwbouwwerken voor de kantoren boven zijn ook gerealiseerd en nu is men volop bezig met de installatie van de techniek”, vervolgt Vanderhaeghe. Half februari starten dan de werken in de huidige bib voor de kantoren van de dienst Burgerzaken, OCMW, politie en dienst Vrije Tijd. Eind februari wordt er nog een nieuwe vloer gelegd in de kleine zaal, die vanaf eind maart opnieuw kan worden gebruikt. Ondertussen blijft de grote zaal steeds ter beschikking voor gebruik. Uiteindelijk volgt de verdere afwerking van de kantoren en vergaderzalen: techniek, pleisterwerk, vloeren, schrijnwerk, schilderwerk en meubilair. “De werken duren vermoedelijk nog tot het bouwverlof. De verhuizing van alle diensten volgt dan in september”, aldus de algemeen directeur.

Diensten verhuizen

De dienst Vrije Tijd zal zich over twee locaties verdelen. De dienst Jeugd en Sport (Robin Paesschesoone) vestigt zich op de eerste verdieping van het OCMW-gebouw in Woesten, met openingsuren van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur. De diensten Toerisme/Cultuur (Maika Deleu) en Zaalbeheer (Emily Titeca) vestigt zich op het gemeentehuis van Oostvleteren, met openingsuren van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur op donderdagnamiddag.

De dienst Toerisme is vanaf de paasvakantie wel iedere namiddag open en toegankelijk via de witte deur vooraan het gemeentehuis. De zitdag van het OCMW door Angelique Engelrelst verhuist van De Sceure naar het OCMW-gebouw in Woesten, op woensdag van 14 tot 16 uur. De lessen van de Harmonie St.-Cecilia blijven plaatsvinden in De Sceure in het eigen lokaal. Ook de lessen Sport en Spel van de dienst Jeugd en Sport op woensdag van 14 tot 16 uur blijven plaatshebben in De Sceure. De ingang voor de kinderen blijft hetzelfde.

Vanaf 24 februari verhuist ook het archief naar de nieuwe uitbouw van De Sceure. De openingsuren blijven hetzelfde en er zijn geen sluitingen gepland. De toegang is voorlopig voorzien ter hoogte van de ingang van de grote zaal, aan de kant van de parking achteraan. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier